Presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu si vicepresedintele Niculina Moisescu, in prezenta reprezentantilor Grupului Investitorilor Romani si a catorva primari din judet, au lansat oficial joi, 24 martie, reteaua informatizata VPN. La aceasta retea sunt conectate toate Consiliile Locale din judet si 40 de comune care sunt in permanenta legatura cu autoritatile din Braila.

„Cu ajutorul acestui sistem vom reusi sa avem un contact direct cu administratiile locale din judetul Braila si cu directiile descentralizate precum si cu alti doritori care se vor conecta la reteaua noastra informatizata. Intentionam ca si bancile sa fie conectate la acest sistem astfel incat primarii din comune sa aiba acces la diverse informatii.

Acest proiect al Consiliului Judetean a fost realizat in colaborare cu Grupul Investitotilor Romani care au avut curajul sa faca cu bani putini un lucru deosebit de important pentru judetul Braila si astfel vom reusi sa accesam multe programe pentru a atrage investitori si in judet. Viitorul nu este al Brailei ci al regiunii", a declarat Gheorghe Bunea Stancu.

Intreaga investitie se ridica la 13-14 miliarde lei, dintre care 10 miliarde au fost alocati de fostul guvern iar restul de la Consiliul Judetean. Reprezentantul GIR a declarat ca un astel de sistem a fost implementat si pentru Posta Romana si Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii. Acest proiect este un prim pas dar unul decisiv pentru alinierea la programul e- guvernare.

Reteaua informatizata asigura telefonie fara costuri intre locatii, distributie de internet dintr-un punct unic si posibilitati de interconectare precum si un design ce suporta integrarea usoara a noilor servicii.

„Intentionam pe aceasta cale sa introducem si semnatura electronica, mi se pare un lucru de bun simt si sa colaboram si cu celelalte judete din Consiliul Regional Sud- Est" sustine presedintele CJ Braila. De asemenea a fost lansat si noul portal al judetului Braila unde se vor gasi date esentiale despre judet precum si posibilitati de afaceri in judetul nostru.

Urmatorul pas in aceasta investitie va fi si punerea la punct a unui sistem pentru realizarea de videoconferinte. Pentru a verifica buna functionare a retelei, presedintele CJ a intrat in legatura directa cu cativa primari din judet precum Marasu, Ramnicelu, Bordei-Verde si Tichilesti.