In cadrul Conferintei Municipale a PSD Brala, presedintele interimar Adrian Nastase a transmis mesajul politic al partidului care va fi reiterat si la Congresul National al PSD.

"Ceea ce se intimpla in partid, si schimbarile de genreatii, si oamenii noi care vin si pe care va trebui sa contam, va trebui sa duca la formarea unei echipe puternice si echilibrate. Obiectivul strategic, de fapt misiunea noastra este ca intr-un an de zile sa revenim la guvernare. Acest lucru se poate realiza.

Congresul reprezinta o miza importanta dar nu pentru ca vom schimba niste oameni si-i punem intr-o echipa sau alta, este vorba de semnalul pe care-l vom da.

Din punctul meu de vedere mesajele sunt urmatoarele: echipa noastra trebuie sa ramina unita pentru a fi in continuare puternica si de aceea m-am bucurat ca la Biroul Executiv Central am reusit sa gasim solutiile de echilibru astfel incit o echipa de conducere care s ainsemne si experienta celor vechi si impetuozitatea unor colegi mai tineri care, fara indoiala, vor candida pentru functiile de vicepresedinte, vor insemna capacitatea noastra de a lucra impreuna si vor reprezenta formula de conducere care va reusi sa dea acea vitalitate pe care oamenii o asteapta de la noi.

Multi se intreba cine le mai apara interesele, cine are curajul sa spuna ca lucrurile nu merg bine in tara, cine are curajul sa afirme din nou politici guvernamentale care sa aduca speranta, nu doar pentru fiecare roman dar si credibilitatea in exteriorul tarii.

Toate aceste lucruri risca sa fie pierdute daca nu va exista o formula de echilibru in interiorul partidului, Acesta este mesajul pe care impreuna la Biroul Executiv Central am reusit sa-l conturam si sa-l transmitem in teritoriu,acceptind si ideea competitiei. Eu nu cred ca, intr-un partid cum este al nostru, nu reusim sa gasim un om care sa poata munci in continuare pentru partid.

Ideea de competitie inseamna acceptarea valorii fiecaruia pusa in slujba intereselor partidului. Pot sa va demonstrez ca suntem capabili sa schimbam partidul astfel incit sa fim capabili apoi sa schimbam si tara, sa acceleram procesele de dezvoltare, sa imbunatatim lucrurile. Asta inseamna o noua viziune pentru anii care vor urma.

Vom continua sa punem intrebari despre ceea ce inseamna aceasta faza noua in care suntem, si care de fapt se incheie- tranzitia – si discutam despre un capitalism post comunism care trebuie sa fie imblinzit de o social-democratie capabila sa combine reforma economica cu programele sociale. Pentru noi este esential sa trecem de la locuri de munca la louri de munca bine platite.

Vom avea probleme in anii urmatori cu tot ceea ce inseamna lohn, in nevoia de reindustrializare. Pina si cei mai sceptici au trebuit sa accepte ca anul trecut Romania a avut o crestere economica de 8,3%, cea mai ridicata din Europa si probabil cea mai ridicata rata de crestere din lume.

Nu am stiut sa gestionam din punct de vedere politic aceste lucruri, n-am stiut sa comunicam, sa explicam, in anumite situatii am fost poate prea intelegatori iar mesajele pe care le-am dat nu au fost suficient de bine transmise. In acest moment avem nevoie sa incheiem perioada de terapie de grup, a analizelor despre trecut si sa ne ocupam mai mult de prezent si de viitor.

Tot ce se intimpla acum in jurul nostru, toate aceste minciuni care sunt in momentul de fata esenta unei guvernari incompetente ne determina si ne impun sa fim vitali, puternici, sa dam mesajele pe care oamenii le asteapta de la noi.

Trebuie sa spunem ce se intimpla in tara, sa avem curajul sa afirmam anumite lucruri chiar daca unii au tentatia de a se ascunde, intr-o perioada in care, sigur, se cauta tapul ispasitor. Noi trebuie sa avem forta de a rezista, umorul necesar dar trebuie sa muncim foarte mult. Nu va fi usor in lunile care vor urma.

Avem responsabilitatea de a readuce speranta concetatenilor si care nu inteleg daca nu cumva facem doar permutari de scaune si asteapta de la noi mai mult decit atit, eu sunt convins ca le putem readuce aceasta speranta.

Este acum un moment in care putem din nou sa strangem randurile si aceasta este invitatia pe care v-o adresez, acesta este sentimentul meu acum dupa 3 luni si ceva de la alegeri, intr-un moment in care stim ca ceea ce s-a intimplat in noiembrie si decembrie poate sa reprezinte o sansa pentru noi pe un ciclu mai lung.

Putem sa aducem mai multi oameni puternici in partid si astfel avem asigurata capacitata de actiune pentru ceea ce va insemna intalnirea Romaniei cu Uniunea Europeana. Am luptat enorm pentru acest lucru. Este pentru prima data cand Romania poate sa-si realizeze o dezvoltare accelerata pe baza unui proiect consistent de integrare."