Presedintele organizatiei judetene PD, deputatul Horia Vasioiu s-a aratat intrigat de motiunea simpla a PSD depusa la Camera. In opinia acestuia, motiunea este foarte slaba „scrisa ca de un copil de clasa a IV-a, plina de un politicianism de doua parale in finalul caruia este ceruta demisia ministrului de interne".

In expunerea de motive a acestei motiuni PSD se explica motivul demisiei: „Pentru a ne da seama cat de demagogic si politicianist se comporta Alianta trebuie sa ne intoarcem in 2000-2004 cand PNL si PD interveneau inca din ianuarie 2001 atragand atentia asupra pesedizarii care nu a existat.

De altfel, realitatea este ca in acea perioada schimbarile putine care ua fost la nivelul administratiei locale au avut in vedere strict capacitatea profesionala in asa fel incat multi dintre cei numiti in perioada 1996-2000 au ramas pe functii".

Deputatul PD a explicat ca „atunci s-au facut schimbari cu zecile de mii in toata tara si nu si-au pus decat oameni care, fie aveau carnete de partid PDSR fie care erau extrem de apropiati lor. Au fost dati afara oameni care nu erau pe functii de conducere dar erau intr-un alt partid politic, in general din PD. {i tocmai ei vorbesc de demisii pe criterii politice".

Conform textului motiunii, au fost fortati 194 de functionari publici sa-si dea demisia din administratia publica locala in toata tara. „Ei singuri recunosc ca doar 194 oameni au fost schimbati din acele servicii deconcentrate de catre Alianta cand la nivelul tarii sunt zeci de mii de functii", sustine deputatul PD