Desfasurindu-se pe durata a opt ore, Conferinta Organizatiei Judetene a PSD a avut ca scop alegerea celor care vor conduce partidul si a delegatilor pentru Congresul National al PSD. La propunerea presedintelui partidului, Adrian Nastase, numarul delegatilor la Congresul National a fost suplimentat, de la 38 la 39 de persoane.

Dupa dezbaterile ce au urmat votarii presedintelui Organizatiei Judetene, in persoana lui Dan Nica, a urmat alegerea prim-vicepresedintelui, a celor 12 vicepresedinti, a secretarului executiv si trezorierului. Pentru postul de prim-vicepresedinte a fost facuta o singura propunere, in persoana lui Dorin Otrocol.

Acesta a fost ales cu 125 de voturi pentru si 4 impotriva, atitea cit a obtinut si Dan Nica in functia de presedinte.

Pentru cei 12 vicepresedinti au existat 15 propuneri: Stefan Viorel, Stefan Arfire, Dumitru Nicolae, Gheorghe Saghian, Aurel Nechita, Eugen Chebac, Misu Nicolae, Stefan Simion, Dan Lilion Gogoncea, Laurentiu Chrivasuta, Adriana }icau, Florin Popa, Petru Lificiu, Lucia Lepadatu si Traian Mindru. De asemenea, din sala a mai fost facuta o propunere, aceea a dr.

Bacalbasa, dar acesta a refuzat, sustinind ca are destule probleme cu Facultatea de Medicina, iar acest lucru "ii ajunge". ~n final, cei care au fost scosi din conducerea PSD Galati, au fost cei care au intrunit cele mai multe voturi contra: Petre Lificiu - 53 de voturi impotriva, Lucia Lepadatu - 81 de voturi impotriva si Traian Mindru - 71 de voturi impotriva.

O cursa cu mare miza a fost aceea pentru functia de secretar executiv al partidului, pentru care au candidat Emilia Manon Cristoloveanu si Avram Trandafir. Desi se credea ca viitorul secretar executiv al PSD Galati este fosta directoare a AJOFM, supriza s-a produs, Avram Trandafir fiind reconfirmat cu 79 de voturi pentru si 43 contra.

Functia de trezorier al PSD a fost "rivnita" de Viorica Sandu si Eugen Zaharia, acesta din urma fiind ales pentru a se ocupa de finantele partidului.

Candidati pentru Centru

Cei prezenti in sala Teatrului Muzical au votat, in unanimitate, pentru cele 19 propuneri facute pentru candidatii ce vor ocupa functii de conducere la nivel national in PSD.

Astfel, printre cei care vor fi alesi de intreaga suflare PSD-ista, la Congresul National, se numara Dan Nica, Stefan Viorel, Adriana Ticau, Petre Lificiu, Dorin Otrocol, Gheorghe Saghian, Eugen Chebac, Dumitru Nicolae, Stefan Simion, Laurentiu Chirvasuta, Stefan Arfire, Misu Nicolae, Dan Lilion Gogoncea, Florin Popa, Nicu Zburlea, Daniel Butunoi, Viorica Sandu si Emilia Manon Cristoloveanu.

Perdanti

Tragind linie, se pare ca in urma alegerilor, atit de la municipiu, cit si de la judet, au existat si perdanti. Stelian Lupu, unul dintre oamenii care se astepta sa fie prezent in structurile de conducere ale Organizatiei Municipale a PSD este unul dintre acestia. Ar urma Florin Pislaru, care, desi prezent la ambele conferinte, nu a fost ales pe nici un post de conducere.

La fel si fosta sefa de cabinet a lui Dan Nica, Emilia Manon Cristoloveanu, care nu a prins nici o functie in partid. Cu toate acestea, au existat si compensatii. Florin Popa, cel care nu mai este consilier local, ocupa functiile de vicepresedinte, atit la Organizatia Municipala cit si la cea Judeteana. Emilia Manon Cristoloveanu este de ceva timp sefa de cabinet a deputatului Aurel Nechita.