Primarul-calaret de Santana, Viorel Bubau, a batut cu cruzime o sportiva, angajata a RNP, pe motiv ca aceasta ar fi furnizat presei informatii care-l puneau intr-o lumina nefavorabila. Nefericitul incident a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute, in incinta Complexului de Armasari - proprietatea RNP.

Reactiile la acest incident continua sa apara. Conducerea Prefecturii si cea a Consiliului Judetean condamna atitudinea violenta a lui Bubau. Acesta risca sa fie suspendat din functia de primar.

Avand in vedere comportamentul brutal al lui Viorel Bubau, cat si declaratiile acestuia ("M-am internat la Spitalul Municipal pentru ca am suferit un traumatism cranio-cerebral, probabil de pe urma unei cazaturi la antrenament, si nu imi amintesc ce am facut in ultimele zile"), la care se adauga si permisul de port arma (acesta fiind

posesorul unui pistol cu gaze), edilul din Santana poate fi considerat un pericol public. "Permisul de port arma se elibereaza avand la baza fisa medicala in care sunt incluse rezultatele mai multor analize, inclusiv psihiatrice. Permisul se poate suspenda la recomandarea medicului.

Armele sunt facute pentru autoaparare, sunt cu gaze iritante, lacrimogene…", a declarat agentul de politie Aurelian Marc de la departamentul de Ordine Publica din cadrul Politiei Mures.

Din pacate, insa, permisul de port arma se poate retrage numai dupa o noua expertiza medicala, solicitata de organele competente (instanta, in acest caz).

Fapta violenta a lui Bubau nu a ramas fara ecou nici la nivelul CJ. "Daca e adevarat tot ce se spune si se scrie in presa, atunci consider ca fapta lui Bubau este una grava. Ca si presedinte al CJ nu am calitatea de a lua masuri deocamdata.

tnsa, dupa ce organele abilitate isi vor da verdictul si vor face constatarile necesare, atunci, conform legii 215, se pot lua masuri privind suspendarea primarului Bubau din functie", a fost de parere presedintele CJ, Lokodi Edita.

De asemenea, presedintele CJ a afirmat faptul ca, pana la urma, chiar si varianta mai nou adoptata de Bubau, si anume aceea ca are pierderi de memorie, nu mai este compatibila cu functia de primar, suspendarea impunandu-se si in aceasta situatie.

"tn functie de rezultatele actului medical, vom vedea care vor fi masurile pe care le vom lua la nivel de conducere", a conchis Lokodi.

Prefectul Ciprian Dobre este, de asemenea, contrariat de cele intamplate in cursul saptamanii trecute, dar afirma ca acest lucru era de asteptat. "Acest incident nu face cinste nici functiei de primar, nici PSD. tn legatura cu cele afirmate de Bubau, cu pierderile de memorie, multa lume banuia acest lucru.

Aceasta este adevarata fata a primarului pesedist Bubau. Un om care bate o femeie nu merita multe… Noi, ca institutie, vom lua o decizie dupa ce organele abilitate vor da o hotarare definitiva", a declarat prefectul Ciprian Dobre.

Colegul de breasla a lui Bubau, viceprimarul Balazs Iosif, a declarat insa ca, desi cunoaste incidentul de la Complexul de Armasari, nu se pronunta, pentru ca nu vrea sa intervina intr-o discutie care nu-l priveste.

Este clar, deci, ca viitorul lui Bubau, cu sau fara un certificat de la sectia de neurochirurgie de la Spitalul Municipal Bucuresti, este pus sub semnul intrebarii.