Dupa pensionarile celor doi controversati sefi ai Inspectoratului de Politie Judetean Constanta, chestorul Traian Jipa si comisarul sef Vasile Balan, conducerea interimara a institutiei a fost preluata de comisarul sef Sorin Oprea, fostul director al Directiei Antidrog din cadrul IGP-ului.

Intre timp, la Serviciul de Resurse Umane din cadrul Inspectoratului General de Politie un numar de patru ofiteri locali si-au depus dosarele pentru a candida la scaunul de inspector sef, acestia fiind subcomisarul Dorel Popa, comisarul sef Victor Popescu, comisarul sef Adrian Mustatea si comisarul sef Marin Buzescu.

Obositi si bolnavi, cei doi sefi ai politistilor locali au fost pensionati la solicitarea ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, care in urma unui control de fond a descoperit multe nereguli in cadrul institutiei.

In aceste conditii, dupa ce s-au perindat o serie de interimari, la conducerea provizorie a IPJ Constanta a venit comisarul sef Sorin Oprea, care va ocupa aceasta functie pana la desemnarea prin „concurs" a noului inspector sef. Folosim ghilimele de rigoare pentru ca se pare ca acest concurs va fi doar de forma, fiindca deja se cunoaste numele viitorului inspector sef.

In prezent, la Serviciul de Resurse Umane din cadrul Inspectoratului General de Politie Bucuresti sunt inscrisi patru candidati, acestia fiind, comisarul sef Victor Popescu, de la Crima Organizata, comisarul sef Adrian Mustatea, din cadrul Biroului Cercetari Penale a Politiei municipiului Mangalia, subcomisarul Dorel Popa, fostul sef al Politiei Basarabi si comisarul sef Marin Buzescu din cadrul

Politiei Transporturi Constanta. Daca pana in prezent toate privirile se indreptau catre comisarul sef Victor Popescu, seful Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Constanta, acesta fiind catalogat drept principal favorit al scaunului de inspector sef, se pare ca interesele mai-marilor de la Bucuresti sunt indreptate catre un alt candidat.

„Sunt interese de la sefii din Bucuresti ca sefia Inspectoratului sa fie sustinuta de subcomisarul Dorel Popa, fostul sef al Politiei Basarabi, actualmente ofiter de legatura in Polonia", ne-au declarat surse din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Constanta.

Concursul politistilor constanteni va fi sustinut doar de forma

Se pare insa ca interesul cel mare il prezinta actualul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, care s-a nascut in Basarabi. In aceste conditii, comisarul Victor Popescu, cu toata competenta sa, va trebui sa se multumeasca doar cu functia ocupata in prezent in cadrul Centrului de Crima Organizata.

Astfel, concursul, care va fi desfasurat la o data nestabilita inca, va imbraca o haina de formalitate pentru ca la nivel ministerial este cunoscut deja numele viitorului inspector sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta.

„Traim intr-o tara guvernata de interese, nu conteaza competenta, ci modalitatea in care mai marii nostri isi fac jocul dupa bunul plac, de aceea este nevoie de oamenii care sunt capabili sa apere asemenea interese", afirma in continuare sursa noastra. Cat priveste numele aceluia care va ghida pe viitor destinele politistilor locali si nu numai, ramane de vazut.

Interesanta ramane ipocrizia cu care unii capi ai politiei nationale au sustinut ca aceste concursuri vor fi corecte. Sa intelegem ca, in opinia acestora, corectitudinea este reprezentata de modalitatea prin care unele interese sunt aparate