Festivalul International de Canto „Haricleea Darclee" ar putea sa nu se mai tina in acest an deoarece nu exista fonduri suficiente. Aflat la a 10-a editie, festivalul va costa in acest an aproximativ 12 miliarde lei, bani care deocamdata nu sunt in bugetul Primariei.

Conform declaratiilor primarului Constantin Cibu, fara un ajutor substantial din partea Ministerului Culturii, in acest an festivalul ar putea fi compromis. „Noi am prevazut in bugetul local suma de 2 miliarde lei insa ne trebuie [i o contributie substantiala din partea Ministerului Culturii. Am inaintat actele necesare dar, fara un ajutor de 300.000 dolari, acest festival nu se va tine anul acesta.

Deja am discutat cu ministrul Mona Musca, dar nu prea s-a aratat inc^ntata de suma pe care i-am cerut-o. E un inceput de an, un inceput al noului Guvern [i ei i[i dramuiesc cu chibzuinta toate cheltuielile. Sa speram ca vom obtine aceste fonduri. Daca intr-o luna de zile nu vom obtine cu certitudine acesti bani, vom anunta ca nu vom tine festivalul anul acesta".

Solutia de compromis in acest caz ar putea fi sponsorizarile dar primarul Cibu nu este de acord cu acest lucru motiv^nd ca nu vrea ca Primaria sa-[i creeze obligatii fata de eventualii sponsori.

„Evit asemenea obligatii, nu sunt de acord cu sponsorizari care sa oblige apoi Primaria sa emita decizii la limita legalitatii, in favoarea unuia sau altuia.

Pana acum cheltuielile pentru acest festival au fost suportate de municipalitate, am primit si sume simbolice de la Ministerul Culturii", sustine Constantin Cibu. Primarul se gandeste ca de acum inainte sa introduca anul acesta niste clauze in contractul de asociere cu Mariana Nicolesco prin care cei care au c^[tigat la festivalul Darclee sa participe la cateva spectacole la Braila.

„As ruga-o personal pe doamna Nicolesco sa organizeze personal astfel de spectacole ca sa ii vedem pe cei care au castigat, ce au mai facut, cum se prezinta si moral, esti obligat sa organizezi un spectacol de tinuta in Braila", a declarat primarul.