O tumora de peste sase kilograme a fost operata miercuri la spitalul din Onesti. Medicii s-au chinuit aproape trei ore sa opereze o femeie de 60 de ani, care a venit la spital doar ca sa scape de gura copiilor.

Elena Dulai, 60 de ani, din comuna bacauana Palanca, a venit la spital cu o tumora gigant in zona pelvi-abdominala. Medicii s-au declarat surprinsi de gravitatea cazului. Echipa de chirurgi onesteni, Ioan Halmaciu si Emil Nicoara s-a chinuit aproape 3 ore sa indeparteze formatiunea tumorala de peste 6 kilograme.

Dificultatea operatiei consta in faptul ca tumora, fiind foarte bine vascularizata, exista riscul unor hemoragii puternice.

"Imi era destul de greu sa traiesc si sa muncesc, povesteste Elena Dulai, de pe patul de spital. Am fost nevoita la un moment dat sa o leg cu un cordon, pentru ca era destul de grea. Eu as mai fi stat asa, dar copii mei m-au sfatuit sa vin neaparat la spital ca sa ma operez. Stiam ce ma asteapta aici; am mai fost operata de trei ori cu aceiasi problema.

Ultima operatie mi-a fost facuta acum 10 ani".

In prezent, femeia se afla internata in cadrul ATI, fiind sub stricta supraveghere medicala.