Presedintele PD Braila, Horia Vasioiu a declarat recent ca nu intelege refuzul conducerii Primariei de a da publicitatii lista cu numele functionarilor din administratia locala care fac masterate pe banul public, motivandu-se ca aceste informatii sunt confidentiale. "Refuzul de a da publicitatii numele acestor functionari publici, reprezinta o interpretare absolut eronata a legii.

In momentul in care sunt folositi bani publici, trebuie sa fii deschis si curat, sa arati oamenilor cum ai cheltuit banul respectiv. In nici o lege nu spune ca eu, functionar public, daca sunt masterand, nu are voie primarul sa-mi faca public numele. Nu este adevarat ca se protejeaza dosarul personal al functionarilor publici. Datele personale sunt numele si data nasterii, parintii, adresa etc.

Aici nu este vorba despre datele personale, ci de nominalizarea persoanelor care fac masterat. Iar daca sunt folositi bani publici, trebuie ca lumea sa stie pe ce sunt cheltuiti acestia".

In concordanta cu declaratia lui Horia Vasioiu, vicepresedintele PD, Corneliu Burada, considera ca normal ar fi fost ca aceasta lista sa fie aprobata de o comisie de specialitate iar selectia sa se faca pe niste criterii riguroase. "La capitolul de cheltuieli trebuie sa fie prevazuta cheltuiala cu perfectionarea si scolarizarea.

Suma respectiva este aprobata si ulterior se vine cu lista de persoane care vor urma studiile respective. Consider ca lista aceasta trebuia aprobata de o comisie din Primarie, cu directorii, care sa spuna: "pleaca la perfectionare X, pentru ca trebuie sa faca neaparat aceasta scolarizare, avand in vedere postul pe care il ocupa".

Problema care se pune este in felul urmator: aprob, de principiu, o suma, dar consider ca acelasi organ care a aprobat suma alocata pentru studii de perfectionare trebuie sa aprobe si lista celor care fac aceste cursuri, pe banul public.

Nu de alta, dar s-ar putea ca acei functionari publici care se inscriu, la gramada, pe lista, sa nu intruneasca toate conditiile pentru un masterand", sustine vicepresedintele PD.

In opinia liderului PD aceasta problema are doua cai de solutionare: pe plan local cu ajutorul consilierilor municipali PD sau prin interventii la minsitrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga.