In cadrul conferintei de presa, ce a avut loc ieri, primarul din Santana, intr-o mare de lacrimi de crocodil, in prezenta membrilor familiei sale(pentru intregirea imaginii de familist) si a consilierilor locali pe care i-a adus, ca de obicei, cu scopul de a impresiona, Viorel Bubau, a anuntat printre altele ca se autosuspenda din functia de

vicepresedinte si purtator de cuvant din cadrul PSD. Gestul poate fi considerat mai degraba unul disperat, mai ales ca maine, in cadrul delegatiei permanente a PSD s-ar fi luat in discutie retragerea calitatiilor pe care primarul- bataus le-a avut in cadrul partidului.

“Oricum ii retrageam calitatea, fara discutie. Dar auto-suspendarea a fost o forma mai eleganta de a se retrage. Inca nu am fost anuntat in legatura cu aceasta decizie, dar statutul partidului nu prevede ca ar trebui sa fiu anuntat.

Dupa ce isi depune demisia o sa stiu si eu, nu din presa, ci din cadrul partidului. Eu cred ca a procedat corect, in acest fel a recunoscut vina, macar de data aceasta”- a conchis presedintele PSD, Ovidiu Natea.

Bubau- maestrul penibilului

Viorel Bubau refuza sa-si recunoasca vina si sustine ca nu-si aduce aminte de cele intamplate vineri 1 aprilie. El afirma ca in cursul acelei zile a suferit un politraumatism ce s-a soldat cu pierderea memoriei si ca nu-si mai aduce aminte de ceea ce a facut in perioada respectiva.

Cu toate acestea el sfideaza legile amneziei spunand cu certitudine ca nu a batut-o pe Madalina Hentes. “Fara echivoc, nu am lovit-o pe Madalina Hentes”, a spus “victima” Bubau.

Interesant este insa ca acesta isi aduce aminte pana la cele mai mici detalii ceea ce a facut inainte de incident si chiar cele intreprinse in orele tarzii ale zilei de vineri, din cipul memoriei lui radiindu-se doar episodul in care a lovit ca o bruta o femeie.

Bubau sustine ca politraumatismul lui, pentru care s-a internat o zi in spital, este rezultatul unei cazaturi de pe cal ce a avut loc chiar in ziua incidentului, si ca s-a schimbat de hainele murdare repede ca sa “nu-si dea seama sotia ca am suferit o cazatura de pe cal”.

Pentru a continua in acelasi ton penibil, primarul a trecut la prezentarea in cele mai mici detalii ale eforturilor pe care le-a intreprins, in zilele ce au urmat dupa incident, pentru bunastarea comunei din Santana.

Astfel Bubau a narat cu lux de amanunte sedinta de la Sovata si drumul pana la Bucuresti pentru un program Samtid, in conditiile in care el a trebuit sa minta doctorul ca e in drum spre spital, iar el de fapt “se simtea foarte rau”.

Bubau ataca Politia

Pentru a face si mai credibila varianta pe care Bubau a prezentat-o in cadrul conferintei de ieri, acesta a atacat dur Politia, spunand faptul ca “eronatul comunicat al Politiei se afla si la originea aprecierilor extrem de grave referitoare la suspendarea mea din functia de primar, facute de catre presedinta CJ, in persoana

juristei Lokodi Edita, dar si de catre prefectul Ciprian Dobre, jurist si domnia sa. Consider ca domniile lor au auzit de prezumtia de nevinovatie ” In plus, Bubau a continuat acuzatiile la adresa Politiei, punand sub semnul intrebarii competenta acestei institutii.

“Acest comunicat a fost dat fara a cerceta temeinic faptele, mai ales, bazandu-se doar pe declaratia uneia dintre parti, ce se considera-nejustificat parte vatamata, declarandu-ma faptuitorul unei agresiuni, fara a putea, in nici un fel, aduce vreo proba in acest sens.”

Presa, alt of al primarului-dictator

Si pentru ca intrg tabloul de acuzatii sa fie complet, Bubau a acuzat si presa, in speta ZIARUL de Mures si cotidianul ZI de ZI pentru materialele aparute si care puneau in lumina adevarata fata a lui Bubau.

Publicatiile noastre nu doar ca au semnalat obiectiv faptele, dar mesajele venite de la cititori sunt distrugatoare pentru el. Oamenii incep sa vorbeasca deoarece realizeaza ca in sfarsit cineva are curajul de a aplica legea si in cazul lui. Viorel Bubau a incercat, intr-un gest de curtoazie, sa cumpere bunavointa presei.

El a anuntat ca in calitate de purtator de cuvant invita reprezentantii mass-media la un local, dupa conferintele de presa, insa invitatia lui nu a fost acceptata de nici un ziarist.

Reamintim primarului Bubau ca presa este o putere in stat, ca nu se substituie nici justitiei, nici politiei ci isi face strict datoria de a informa, ceea ce s-a intamplat si in cazul lui.

Vom reveni cu amanunte despre evolutia politica si penala a primarului care este Viorel Bubau.

De asemenea semnalam autoritatilor faptul ca primarul a adus amenintari voalate la adresa noastra, a celor care am scris despre el.