Batausul primar din Santana a renuntat in cursul saptamanii trecute la functiile de vicepresedinte si purtator de cuvant al PSD.

Autosuspendarea a fost mai degraba un gest disperat si teatral, menit a impresiona opinia publica si de a atrage compasiunea, asa cum face de obicei Viorel Bubau cand este bagat in colt. "Oricum ii retrageam calitatea, fara discutie. Dar autosuspendarea a fost o forma mai eleganta de a se retrage.

Eu cred ca a procedat corect, in acest fel a recunoscut vina, macar de data aceasta", a spus presedintele PSD, Ovidiu Natea. Bubau a fost numit in functia de purtator de cuvant la propunerea lui, multi dintre membrii BPJ fiind impotriva, deoarece stiau ca mai devreme sau mai tarziu acesta le va aduce un prejudiciu de imagine.

Minciuna are picioare scurte

Viorel Bubau refuza sa-si recunoasca vina, respectiv ca in data de 1 aprilie a lovit-o cu bestialitate pe sportiva Madalina Hentes, pe fondul unei crize de nervi, intr-un birou de la Complexul de Armasari apartinand Regiei Nationale a Padurilor.

El sustine ca nu-si aduce aminte de cele intamplate in acea zi, decat pe anumite perioade de timp, din memoria lui lipsind tocmai episodul in care a lovit-o pe fata.

Bubau afirma ca in cursul acelei zile a suferit un politraumatism cranio-cerebral, ce s-a soldat cu pierderea memoriei si ca nu-si mai aduce aminte de ceea ce a facut in perioada respectiva. Cu toate acestea, el sfideaza legile amneziei, spunand cu certitudine ca nu a batut-o pe Madalina Hentes.

"Fara echivoc, nu am lovit-o pe Madalina Hentes", a spus Bubau. Se pare ca doar teama de a nu cadea intr-un ridicol fara margini l-a facut pe Bubau sa nu se apuce sa planga ca el ar fi fost cel batut de Madalina.

Episodul telenovelistic cu lacrimi si ochi dati peste cap nu a lipsit, totusi, din acest peisaj suburban. Bubau a convocat o conferinta de presa dupa ce a "iesit" din spital, conferinta la care si-a adus toata familia, expunandu-si sotia si fiicele unui spectacol penibil.

Pentru a face si mai credibila varianta sa cu pierderea temporara a memoriei, Viorel Bubau s-a internat la Spitalul Municipal Bucuresti, o singura zi (din 5 pana in 6 aprilie), unde a fost diagnosticat cu politraumatism cranio-cerebral. Interesant este faptul ca spitalul ales de Bubau este cel condus de un om de baza al PSD, Sorin Oprescu.

Bubau contesta profesionalismul politistilor

Viorel Bubau a atacat si Politia, punand sub semnul intrebarii competenta lucratorilor acestei institutii. El a afirmat ca IJP a emis un comunicat eronat presei.

"Acest comunicat a fost dat fara a cerceta temeinic faptele, bazandu-se doar pe declaratia uneia dintre parti, ce se considera nejustificat parte vatamata, declarandu-ma faptuitorul unei agresiuni, fara a putea, in nici un fel, aduce vreo proba in acest sens".

El a mai adugat si faptul ca documentul a stat la baza unor reactii negative din partea conducerii Prefecturii si a Consiliului Judetean. Prefectul Ciprian Dobre si presedintele CJ Lokodi Edita au condamnat gestul primarului si nu exclud posibilitatea ca acesta sa fie suspendat din functie.

RNP rupe tacerea

Conducerea Regiei Nationale a Padurilor a inaintat o plangere penala la Politie impotriva lui Viorel Bubau, avand in vedere ca incidentul de vineri a avut loc intr-un spatiu ce apartine Regiei, iar "confruntarea" s-a lasat cu tablouri si scaune cazute, vaze sparte si sange.

In plus, victima Madalina Hentes este angajata a RNP. La sfarsitul saptamanii trecute, Bubau afirma ca cei de la regie ar vrea sa renunte la acuzatii, fapt neconfirmat de conducerea RNP. "Am inaintat deja o plangere penala la Politie. Nu vom renunta, mergem inainte.

In privinta relatiei pe plan sportiv cu Viorel Bubau, problema se va lua in discutie la Bucuresti, in cadrul Consilului de Administratie al Regiei", a declarat directorul Cristian Chirtes. Madalina Hentes a fost foarte rezervata in declaratii, dar nu-si schimba pozitia.

"Nu am nimic de spus in plus fata de ceea ce am declarat la Politie. Sper ca justitia sa isi faca datoria. Probabil dl. Bubau va incerca in continuare sa deformeze realitatea, insa faptele vorbesc de la sine. Mai este nevoie de vreo dovada mai concludenta decat zgarieturile de pe fata dansului sau amnezia subita.

Nu vreau sa fac un scandal de presa, nu vreau sa fac rau familiei acestuia. A facut-o el insusi. E mai mult decat regretabil ceea ce s-a intamplat, mai ales ca exista un precedent. Tot ce imi doresc e sa imi revin, in primul rand din trauma psihica pe care am suferit-o".

Presa sau spinii din ochii primarului bataus

Primarul-calaret a atacat si presa, pentru "isteria mediatica" creata. Acuzele au vizat in special ZIARUL de Mures si cotidianul ZI de ZI, care au urmarit pas cu pas evolutia cazului Bubau.

Publicatiile noastre nu doar ca au semnalat obiectiv faptele, dar mesajele venite de la cititori spun totul despre el. Oamenii incep sa vorbeasca deoarece realizeaza ca in sfarsit cineva are curajul de a aplica legea si in cazul lui.

Bubau a devenit victima propriilor interese si actiuni, a orgoliului sau nemasurat si a lipsei de demnitate. In situatii similare Bubau a recurs mereu la postura de victima, prevalandu-se de faptul ca se considera un mare sportiv si un primar cu o activitate impecabila.

Activitatea lui sportiva este, totusi, destul de subtire, iar despre ce a facut in timpul mandatelor de primar se vor pronunta autoritatile abilitate in acest sens.

In cazul sportivei lovite de Viorel Bubau, solicitam magistratilor sa-si faca treaba si sa aplice legea fara a tine cont de influentele la care primarul din Santana ar putea recurge.

De asemenea, solicitam prefectului, dar si presedintelui CJ sa-l suspende din functia de primar pana la solutionarea cazului.

Vom reveni.