"Executie" in direct

Daca in timpul partidei dintre Armatura Zalau si CS Deva nu s-a intimplat mai nimic pe teren, la tribuna oficiala a fost forfota mare. Dupa prima repriza, la fotolii a fost un du-te vino, atit din partea patronului echipei zalauane, Liviu Olar Pop, cit si a colaboratorilor sai.

Nemultumit de ceea ce vede in teren, Olar si colaboratorii sai au parasit tribuna prin minutul 50, revenind dupa citeva minute. Scena s-a repetat dupa golul egalizator, fiind insotita de gesturi si vorbe de nemultumire. Memorabila este replica lui Gheorghe Pop, unul dintre insotitorii patronului, care, in ultimele secvente ale partidei, a spus: "Daca spectatorii ar fi demni, ar trebui sa-i huiduie pe jucatori".

Aceasta, ca urmare a evolutiei, ce-i drept, penibile, a multora dintre ei. De mentionat ar fi faptul ca antrenorul Devei, Romulus Gabor, a incercat sa-l convinga pe Liviu Olar Pop ca face o greseala daca-l demite pe antrenor, considerat unul dintre cei mai valorosi ai noului val.

Dupa finalul partidei, in sinul gruparii patronate de Liviu Olar Pop s-a produs un cutremur de proportii. Totul a pornit inca de la conferinta de presa, unde s-a petrecut un fapt socant: patronul Armaturii l-a demis pe antrenorul Leo Grozavu in fata reprezentantilor mass-media.

"Incepind de azi, Leo nu va mai fi antrenor la FC Armatura", a afirmat Olar raspicat, anuntind pe aceasta cale ca fratii Cristi si Florin Muresan nu mai fac parte din lot.

Initial, seful gruparii nu a vrut sa dea prea multe detalii, spunind doar ca Leo nu s-a mai agitat pe banca, in ultimele cinci etape. "Va bateti joc de 500 de spectatori!" a continuat acesta, reprosindu-i tehnicianului faptul ca nu a jucat cu Muntean titular, introducindu-l in schimb, pe Cristi Muresan, considerat omul conducerii tehnice.

Patronul Armaturii crede ca antrenorul a ajuns prea bun prieten cu unii jucatori si, din aceasta cauza, nu mai putea sa efectueze antrenamentele asa cum ar fi trebuit. Solicitat pentru a da mai multe detalii, privind hotarirea luata, Olar a replicat: ^Leo e prea mindru de sine, se crede grozav si e ingimfat. El nu vine la mine in birou sa discutam si sa ne intelegem, ci vine sa-mi impuna. Eu nu sunt marioneta!".

Acuzele au continuat, Grozavu fiind invinuit ca ar fi stat in crisma, la ora 12 noaptea, cu unii dintre jucatori, mai precis cu Florin Muresan, chiar inaintea unui meci de campionat. ^Florin era suspendat pentru meciul respectiv^, a venit raspunsul tehnicianului. Acesta a recunoscut ca echipa se afla intr-un blocaj psihic, de vreo cinci etape, neexplicindu-si, insa, cauzele. ^Dupa meciul cu Unirea Dej, am spus ca 4 - 5 etape nu mai batem pe nimeni. |apte - opt dintre jucatorii de baza sunt de nerecunoscut^, a mentionat Grozavu, care crede ca schimbarea sa ar putea fi benefica pentru echipa.

^Eu am contract cu Armatura pina in vara si vreau sa-l duc la bun sfirsit. Insa, daca s-a hotarit demiterea mea, ce pot sa zic? Ma supun^, a incheiat Grozavu, care a primit asigurari de la patron ca-si va primi restantele contractuale. Interesant

Dupa conferinta de presa, patronul Armaturii a spus ca una dintre cauzele demiterii lui Leo ar fi si aceea ca valorosul tehnician ar fi semnat un precontract cu divizionara B, ^U^ Cluj, unde ar fi urmat sa antreneze incepind din vara, cind expira contractul cu FC Armatura.

Contactat telefonic, simbata dupa- amiaza, Grozavu a negat orice semnatura cu o alta grupare. ^N-am semnat cu nimeni absolut nimic. Nici macar o hirtie de mina^, a precizat Leo, care a recunoscut, insa, ca a discutat cu mai multi conducatori, pentru un eventual angajament, incepind din vara.

In locul lui Leo, Liviu Olar Pop pare dispus sa-l instaleze pe banca tehnica pe Sorin Cigan, cu care a purtat discutii inca de la finele meciului cu Unirea Dej, desi initial declarase ca s-au inteles doar la pauza meciului de simbata. Mai mult, simbata dupa-amiaza, patronul zalauan a declarat ca tatonarile au inceput inca din luna ianuarie. Oradean de origine, Cigan a antrenat in sezonul trecut pe Tricotaje Ineu si a inceput actualul campionat pe banca celor de la UTA, de unde a fost demis dupa doar trei etape, in care echipa sa nu a cunoscut gustul victoriei.

Decapitarile s-au succedat in lant

Despartirea fata de Grozavu si fratii Muresan a fost doar inceputul, deoarece, tot simbata dupa-amiaza, au fost pusi pe liber directorul sportiv, Birtalan Attila, vicepresedintele Marcel Petrean, antrenorul secund, Calin Pop, jucatorul Claudiu Mutu, portarul Filip Lazareanu fiind si el pe picior de plecare.

"Motivul principal ar fi lipsa de performanta sportiva. Mai mult, se formase la club o clica, din care faceau parte Birtalan, Leo, fratii Muresan si Calin Pop. Eu nu aveam nevoie de asa ceva. Presedintele si vicepresedintele veneau si imi spuneau ceva, dupa care Leo si Birtalan spuneau altceva ", si-a explicat decizia, Liviu Olar Pop, care a anuntat ca in cursul zilei de azi, va avea loc o intilnire, in cadrul careia se va hotari noua organigrama a clubului.

Din cite se pare, in pole-position sunt: Simi Corb, pentru functia de vicepresedinte, Ardelean Zoltan, pentru cea de director sportiv, si Grigore Pascuta, pe postul de antrenor secund. Desi era data ca aproape sigura venirea lui Sorin Cigan ca antrenor principal, surprizele ar putea aparea pe ultima suta de metri.

Nu este exclusa nici instalarea pe banca tehnica a unui antrenor salajean, ceea ce ar aduce patronului Armaturii o economie destul de insemnata, atit in ce priveste contractul, cit si in ce priveste cazarea, masa, combustibilul etc.