Turma de lei condusa de magari

Mihai Bar declara, dezinvolt, in stilu-i caracteristic, ca traim o perioada in care suntem vanduti in fiecare moment si suntem inconjurati de farsori, care ne fac sa ne pierdem increderea pe care o avem in oamenii de langa noi, farsori care preaslavesc apa si beau vin.

Si-a reafirmat eterna fidelitate pe care o nutreste fata de partidul al carui soldat disciplinat se considera.

Alexandru Retegan pune accent pe experienta practica care il face competent pentru functia de conducator. Se mandreste cu Academia Stefan Gheorghiu pe care a absolvit-o, scoala care „a pregatit adevaratii lideri politici".

Fostul subprefect mai declara ca nu ii este rusine ca a fost activist de partid si ca s-a inscris in PSD pentru credinta in acest partid, chiar daca a fost primit greu in randurile sale.

Gheorghe Sarb crede ca a avut rezultate bune in campania pentru alegerile parlamentare. Nu uita sa atace Partidul Umanist pentru ca a rapit un mandat de deputat si arunca sageti otravite la adresa lui Bar, pe care il considera un simplu demagog.

Discursul lui Traian Micle a fost unul scurt si pitoresc, incheiat cu o formula memorabila: "Noi, la Vascau, suntem o turma de lei, condusa insa de un magar".

Bar cu muzica Sarb(easca)

Numarul total de delegati convocati la conferinta judeteana a fost de 442. Dintre acestia, s-au prezentat doar 399. Tensiunea crestea in sala pe moment ce delegatii votau.

Spre deosebire de anul 2002, cand s-a votat pe genunchi, alegerile de la sfirsitul saptaminii trecute au fost organizate relativ bine. Au existat cabine de vot si urne, progres, s-o recunoastem, remarcabil. Dupa mai multe ore de nunarat, s-au anuntat rezultatele: va fi nevoie de un al doilea tur de scrutin, intre Gheorghe Sarb si Mihai Bar.

Sarb se panichase, iar Bar incepea sa provoace valuri.

Iuda de PSD

O data ce s-a vazut eliberat de tensiunea alegerilor, Alexandru Retegan s-a gandit pe cine sa sustina in turul doi de scrutin. Mihai Bar, simtind ca Retegan a devenit omul cheie, s-a indreptat tinta spre el, imediat dupa ce s-au anuntat rezultatele din primul tur.

In consecinta, Retegan a anuntat public ca ii invita pe cei care l-au votat sa acorde votul lor lui Mihai Bar. In disperare de cauza, Gavrila Ghilea s-a napustit spre microfon pentru a-l sustine pe Sarb.

De la Bar la spital?

Dupa turul doi, Mihai Bar este noul presedinte al PSD Bihor. El revine in forta pe aceasta functie dupa o perioada zbuciumata, in care a trecut de la agonie (exclus din partid), extaz (numit peste noapte candidat la Primaria Oradea) si iar agonie (locul 4 la alegeri si exclus de pe listele parlamentare ale PSD).

Avand un trecut mai mult decat colorat si controversat, detinand o experienta vasta de presedinte de filiala si de Consiliu Judetean, Mihai Bar preia un PSD Bihor pe care il asteapta zile „grele"…

Desemnarea echipei castigatorului

Gheorghe Sarb, Gavrila Ghilea si deputatul Claudiu Pop s-au retras, discret, dupa ce Mihai Bar s-a instalat in prezidiu in calitate de presedinte.

Prim vicepresedinte a fost desemnat Alexandru Retegan, gratie sprijinului acordat lui Bar in turul al doilea, vicepresedinti au fost alesi: Odobasian Silviu, Iuhas Viorel, Popus Lucian, Pop Claudiu, Ioan Mintas, Ioan Mang, Dan Matei, Ioan Chelemen, Floare Chipea, Dulau Stefan, Gheorghita Lupau.

Secretar este desemnat Radu Ion, care incheie, astfel, noua echipa formata in jurul castigatorului.