Caz inedit inregistrat la maternitatea Constanta. In data de 14 ianuarie a.c., la Maternitate s-a prezentat o adolescenta de 18 ani, care nu prezenta nici un fel de act de identitate si s-a inregistrat in spital sub un nume fals, iar la doua ore dupa ce a nascut, aceasta a fugit, abandonand copilul in spital.

La o luna de zile dupa nasterea fetitei, sesizati de medici, inspectorii din cadrul Directiei pentru Protectia Copilului au demarat o ancheta pentru depistarea mamei. Ghidati de datele declarate de mama, inspectorii s-au prezentat la liceul acesteia, dar au constatat ca identitatea declarata apartinea unei adolescente de 15 ani.

„Conform unui cod de confidentialitate, care nu este stipulat scris nicaieri, dar este unul deontologic, inspectorul nostru s-a prezentat la liceu pentru a o cauta pe mama copilului. In timpul anchetei, acesta a descoperit ca identitatea era falsa si apartinea unei adolescente de 15 ani, care l-a indrumat pe inspector spre adevarata mama.

Parintii adolescentei implicate fara voia sa in scandal au dat in judecata inspectorul nostru pentru abuz in serviciu si cer daune morale si materiale”, ne-a declarat purtatorul de cuvant al DGASPC Constanta, Roxana Onea.

Desi mama biologica a fost identificata, copilul nu poate fi preluat de parintii adolescentei de 18 ani, deoarece fetita este trecuta pe numele vecinei de strada, in varsta de 15 ani. Parintii adolescentei de 15 ani sunt decisi sa nu renunte la plangerea penala, iar cazul a ajuns in atentia Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta.