In cursul zilei de ieri, Radu Mazare, primarul municipiului Constanta, a inaugurat, la intersectia strazilor Mircea si Decebal, inceperea lucrarilor de asfaltare a arterelor rutiere din orasul resedinta de judet, lucrari cuprinse in programul pe anul 2005 de reabilitare a strazilor Constantei.

In contextul dat, primarul municipiului Constanta a tinut sa mai declare si faptul ca de 5 zile functionarii Primariei copiaza dosarele solicitate de reprezentantii Parchetului National Anticoruptie, in legatura cu atribuirea prin licitatie a unor terenuri in intravilanul orasului, pe malul marii.

„In aceste dosare Mazare nu apare deloc, pentru ca el nu a fost membru al comisiei de licitatie. Ele ii vizeaza pe castigatorii licitatiei, respectiv pe fratele actualului prefect Culetu, pe consilierul PNL Butnaru, realizatorul de emisiuni Florin Munteanu si alti cetateni ai Constantei", a afirmat Radu Mazare.

In opinia primarului constantean, licitatiile verificate in prezent de reprezentantii PNA sunt corecte si conforme cu legislatia in vigoare. „De altfel, sunt convins ca prefectul Culetu nu si-ar fi lasat fratele sa participe la o licitatie asupra careia ar fi planat vreun semn de intrebare", a adaugat zambind Radu Mazare.

De asemenea, edilul Constantei a mai spus ca in cursul saptamanii trecute a primit doua adrese de la CN Apele Romane prin care aceasta ii solicita Primariei Constanta - ca unica autoritate abilitata sa ia masura administrativa de demolare a unor obiective aflate pe domeniul public sa intervina in forta si sa demoleze barurile de pe plaja, intrucat Compania nu le poate demola decat daca ii ataca

in instanta pe proprietarii lor si obtine decizii judecatoresti in acest sens. „Eu le voi raspunde celor de la Apele Romane in termenul legal de 30 de zile si le voi spune ca nu am atatia bani in buget pentru a incepe demolarea barurilor. Trebuie sa rectific bugetul in viitoarea sedinta de Consiliu Local, dupa care trebuie sa achizitionez acest serviciu de demolare.

Conform legislatiei in vigoare, aceasta procedura dureaza 60 de zile, dupa care urmeaza publicarea in Monitorul Oficial", a opinat Mazare. In aceste conditii, abia peste trei luni, adica spre sfarsitul sezonului estival, Primaria Constanta va putea sa puna in aplicare masura de demolare a beach-bar-urilor, solicitata de Apele Romane.

Prefectul, deloc nelinistit de acuzatiile primarului

In alta ordine de idei, Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Constanta se poate mandri cu o noua conducere. Astfel, in cursul zilei de ieri a avut loc numirea oficiala a noului director delegat, Stere Sponte si a inginerului sef Catalin Cucoara.

Cu ocazia numirii oficiale, prefectul Danut Culetu a adus in discutie si plajele constantene, care in momentul de fata se confrunta cu o noua problema, si anume demolarea constructiilor ridicate abuziv. Dand exemplul plajelor din Eforie pe care le-a vizitat in cursul zilei de duminica, 10 aprilie a.c., impreuna cu ministrul Mediului si Gospodaririi Apelor, Sulfina Barbu, si cu reprezentanti ai

DADL, Danut Culetu a atras atentia asupra sprijinului de care se bucura din partea primarului localitatii Eforie. Cu Primaria Constanta insa nu se poate vorbi despre acelasi entuziasm, caci conform celor spuse de prefectul Danut Culetu, sprijinul lui Radu Mazare se lasa asteptat. „Acum, aceste constructii sunt toate abuzive, iar problema este cine le demoleaza.

Din punct de vedere juridic, autorizatia de demolare trebuie eliberata fie de Primarie, fie de Consiliul Local.

Nu pot sa-mi inchipui ca primarul, care este deosebit de critic cu cladirile abuzive, nu doreste sa-si acorde sprijinul", a declarat Danut Culetu, adaugand ca daca va fi necesar, DADL va recurge la instanta de judecata pentru a obtine ordinul de demolare, iar somatiile privind demolarea pe care le-au primit beach barurile in cursul saptamanii trecute trebuie respectate pana pe 23 aprilie a.c., nu peste trei luni, cum doreste primarul Radu Mazare.

In ceea ce priveste problema deconcentratelor, prefectul a mentionat ca-si va indrepta atentia si asupra Autoritatii Rutiere Romane.

„Din cauza sesizarilor primite, este foarte posibil ca la ARR, in foarte scurt timp conducerea sa fie schimbata", a declarat Danut Culetu, adaugand ca examenul pentru ocuparea postului de director al Directiei pentru Agricultura a avut loc in cursul zilei de ieri, participand din partea Aliantei PD-PNL, Gheorghe Albu.

De asemenea, examenul pentru ocuparea postului de director al Casei de Pensii Constanta urmeaza sa aiba loc pe 14 aprilie a.c., iar din partea Aliantei PD- PNL va participa Oscar Benes. Despre situatia fratelui sau, Gheorghe Culetu, prefectul nu s-a aratat nelinistit, fiind convins ca nu este nimic in neregula in actiunile acestuia.