Revenim cu noi detalii legate de escrocheria de la societatea VISEU FOREST, pentru ca am intrat in posesia unor documente care atesta strategia prin Ilie Tomoiaga si fosta contabila sefa, Maria Iusco, au incalcat legea.

Falimentul intreprinderii VISEU FOREST e un caz grav de incalcare a legii, a drepturilor muncitorilor, prin modul in care directorul Ilie Tomoiaga si Maria Iusco (contabila sefa) au reusit sa puna mana pe societatea viseuana.

Deoarece am fost acuzati („iar va legati de subiectul VISEU FOREST? Nu aveti ce face?"), revenim cu doua declaratii incendiare ale unor fosti apropiati ai lui Tomoiaga care, intr-un fel sau altul, stiu cum au fost „palmate" active de miliarde de lei si cum a fost distrusa o fabrica de perspectiva.

Cele doua declaratii se refera la momentul octombrie 2003, cand Tomoiaga, desi demisionase din toate functiile detinute si isi vanduse actiunile de la VISEU FOREST, convoaca o Adunare Generala a Actionarilor (AGA) pentru a face ultimele preparative. A fost cireasa de pe tortul inmormantarii societatii.

Sedinta ilegala

„In 14 octombrie 2003, in jurul orei pranzului, am fost instiintat de fostul presedinte al Consiliului de Administratie (CA), Ilie Tomoiaga, ca trebuie sa faca o sedinta de CA pentru rezolvarea unor probleme, a unor cereri ce trebuie solutionate inainte de intrunirea AGA.

Atunci nu mi-a spus ca trebuie o compensare intre VISEU FOREST si Complexul BRAD („hogeagul" lui Tomoiaga si Iusco dupa ce au terminat societatea mama, n.red.). Ordinea de zi nu a fost anuntata inainte si nu a fost convocat nici domnul (…) pe motiv ca nu a fost gasit.

La sedinta, dupa ce l-am ascultat pe Tomoiaga, am spus ca sunt de acord cu respectiva compensare intre datoriile VISEU FOREST si BRAD (asa spunea el) prin preluarea unor active ale societatii, daca exista o datorie reala si daca se incadreaza in prevederile legale. Am si cerut secretarului sa mentioneze acest lucru in procesul verbal.

Am semnat acest proces verbal, urmand ca ulterior sa se specifice datoria si sa se stabileasca preturile de compensare la nivelul pietei. Domnul Tomoiaga a spus ca asa se va proceda. Eu nu am cunoscut sumele ce urmeaza a fi compensate si nici lista mijloacelor fixe cu valorile date.

Dupa ce am vazut hotararea redactata de ei, cu preturile trecute pentru utilaje, am sesizat ca sunt ireale si ca am fost dus in eroare. In acest context sunt de acord ca aceasta hotarare sa fie declarata ilegala", a declarat G.A. membru in CA.

Alt protest

Membrul in CA neconvocat la sedinta pe motiv ca nu a fost gasit a declarat cu totul altceva: „in 14 octombrie 2003, fostul presedinte al CA, Ilie Tomoiaga, l-a convocat pe colegul meu (…) la o sedinta de CA in care s-au luat doua hotarari. Desi ma aflam in unitate in acea zi, nu am fost convocat. Nu am stiut de sedinta.

In 17 octombrie am intrat in posesia celor doua hotarari, datate in 14 octombrie, hotarari pe care le consider ilegale. Solicit sa fie verificate aceste hotarari si sa fie luate masurile ce se impun", a declarat G.V. Evident, la acea data nimeni nu s-a sinchisit de nemultumirile unor membri ai CA de la VISEU FOREST.

Au fost doar doua exemple, din multele pe care le punem la dispozitia celor care ancheteaza escrocheria din Viseu. Vom reveni.