Sarbatorile pascale sunt pentru toata lumea un prilej de a ierta si de a fi iertat, acest lucru infaptuindu-se prin taina spovedaniei oferita de preoti.

Cu toate acestea, una din minunile lumii moderne, internetul, se pare ca mai „usureaza" din misiunea preotilor, din moment ce exista un portal prin care oamenii obisnuiti se pot spovedi, fara a mai fi nevoiti sa intre intr-o biserica pentru a face acest lucru.

Site-ul cu pricina (care dupa toate aparentele are un real succes, daca ar fi sa ne luam dupa cantitatea impresionanta de spovedanii aflate aici) se numeste spovedanie on line si „ofera" celor care il acceseaza linistea si pacea sufleteasca, necesare in aceasta perioada. Www.spovedanie.com este cu adevarat un site original, dar, din multe puncte de vedere, inutil.

Aici te poti „delecta", la modul cel mai serios, cu diferite spovedanii, facute de diverse persoane, ce-i drept sub semnul anonimatului, deoarece acestea semneaza sub diferite pseudonime, care isi spun pacatele adunate de peste an.

Nimic neclar pana aici, cu toate ca situatia in sine este cam dubioasa, insa marea problema o constituie iertarea pe care spovedania clasica o ofera printr-un preot, si pe care, in acest caz, nu are cine sa o ofere.

Cat despre penitenta nici nu mai putem vorbi din moment ce dupa o spovedanie rapida, postata pe acest portal, te poti simti cu sufletul impacat, fara a mai fi nevoie sa executi cine stie cate matanii pe care preotul ti le impune pentru a-ti purifica sufletul de spiritele necurate care te-au impins la pacate savarsite cu trupul, gandul sau fapta.

Un exemplu de spovedanie on-line este cel al Angelicai 1975 (pseudonim, desigur), care marturiseste : „Ce sa spun. Sunt un om pacatos, chiar daca ma caiesc pentru pacatele mele, tin post si ma rog lui Dumnezeu, sunt pacatos. Pacatele mele: am facut un avort! am preacurvit! am trait in desfranare! am mintit si mint din cand in cand, am fost la ghicitori, am facut spiritism, fumez.

Ma caiesc pentru tot. Sper ca Dumnezeu sa ma ierte!". Iar la sfarsit aceasta adauga: „M-am bucurat mult de vestea ca exista spovedania on-line!". In fata unei asemenea replici nu mai este nimic de comentat!

Site creat de sectanti sau rauvoitori

Pe de alta parte, cel mai in masura a evalua situatia data este Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care ne-a declarat ca: „Este de neconceput acest lucru. Este o blasfemie! Spovedania este un lucru sacru pe care numai un reprezentat a lui Dumnezeu o poate da.

Acest site este conceput probabil de o persoana rau intentionata sau de un sectant, deoarece asa inteleg ei taina spovedaniei - spunandu-si unul altuia pacatele. Vom lua masuri in acest sens".

Pana una alta, sau pana la viitoarele masuri de rigoare ce se impun in acest sens, acest site este cat se poate de real si asa cum v-am demonstrat in randurile de mai sus, unele persoane sunt cu adevarat incantate de existenta lui. Iar acea confesiune este numai o mica mostra din continutul acelui portal.

Ce concluzii putem trage din acest lucru, mai ales ca unele asa zise marturisiri dateaza chiar de ieri, 29 aprilie a.c., Vinerea Mare dinaintea Invierii Domnului Iisus Hristos? Colac peste pupaza, site-ul face un sondaj on-line pentru ca administratorii lui sa poata testa necesitatea spovedaniei on-line si (stupoare), aproape 49% din persoanele care au votat sunt de acord cu existenta portalului "purificator".