Presedintele PD Braila, deputatul Horia Vasioiu s-a declarat sceptic in privinta instalarii in functie a noului sef al Inspectoratului de Jandarmi Judetean, locotenent-colonel Vasile Silion.

Deputatul PD a declarat ca este un lucru ciudat faptul ca inspectorul general al Jandarmeriei Nationale, general de brigada dr.Costica Silion, fratele noului sef de la Braila, a venit de la Bucuresti special pentru acest lucru. Cu atat mai bizara a fost "solicitarea" inspectorului de la Bucuresti catre jandarmii prezenti de a spune daca au ceva impotriva noii conduceri si ca ar fi cazul sa se renunte la reclamatiile anonime.

Horia Vasiou a declarat ca este dezamagit de faptul ca inspectorul general nu a gasit metoda de a rezolva lucrurile "necurate" care se petrec in Jandarmeria braileana: "Mi s-a parut si mi se pare foarte bizar din partea comandantului Jandarmeriei, sa vina la Braila, unde isi numea fratele pe functie, si sa-si intrebe subalternii daca au ceva impotriva numirii respectivului Silion cel mic.

Asta mi s-a parut anormal. Din pacate, in Jandarmeria braileana se intampla lucruri necurate - nu vreau sa spun necinstite, spun necurate, si le stiu, si le stie si comandantul actual, cu care am avut o discutie. Dar, din pacate, se pare ca aceste lucruri au trecut pe langa urechile dansului si nu au avut prea multe rezultate interventia mea.

Sunt probleme care trebuie rezolvate si nu se rezolva, venind fratiorul mai mare si inchizand gura subalternilor". Horia Vasioiu a refuzat sa raspunda la intrebarile privind demisia fostului sef al Jandarmeriei Braila si la "desfasurarea" concursului in urma caruia a fost numit pe functie Vasile Silion.

"Nu ma intrebati de ce l-au schimbat pe domnul Ghergalau din functia de sef al Jandarmeriei brailene, nu ma intrebati cum s-a dat concursul, nu ma intrebati ce s-a intamplat la Bucuresti, dupa aceea".