Deputatul Stelian Dutu a declarat sambata, 14 mai a.c., in cadrul unei conferinte de presa, ca in contul deschis de Partidul Democrat la nivel national, cont destinat persoanelor afectate de inundatii, democratii constanteni au depus peste 30 de milioane de lei si ca se asteapta strangerea a inca 50 de miliaone de lei.

Presedintele PD Constanta a adaugat ca in sprijinul napastuitilor din Timis si Caracal vor fi stransi atat bani, cat si materiale. In alta ordine de idei, deputatul PD pleaca, in cursul zilei de astazi, alaturi de minstrul Muncii si presedintele Agentiei Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului, in Statele Unite ale Americii.

Vizita, gandita ca un schimb de experienta pe tema conditiilor oferite peste Ocean in domeniul protectiei copilului, precum si a contractarilor de servicii pentru minorii institutionalizati, va dura opt zile si este efectuata la invitatia Agentiei Americane de Dezvoltare.

Cu ocazia aceleasi conferinte de presa, Stelian Dutu a declarat ca saptamana trecuta a castigat un proces intentat de Nicusor Constantinescu, actualul presedinte al Consiliului Judetean Constanta, la Curtea de Conturi Bucuresti.

„Actualul inca presedinte al CJC a contestat decizia Curtii de Conturi de descarcare de gestiune pe anul 2003, iar sectia jurisdictionala de la Curtea de Conturi Bucuresti i-a respins contestatia", a declarat deputatul PD. „Anul trecut, cand aparuse o decizie de imputare de un miliard de lei pe numele subsemnatului, am castigat in instanta.

Totodata, mi-a facut actiune de sechestru pe civil, dar am castigat si in acest caz. A existat si o plangere la Curtea de Conturi crezand ca daca ei castiga puterea vor calca in picioare tot ceea ce-i deranjeaza", a adaugat Stelian Dutu.

Cat priveste declaratiile presedintelui CJC Nicusor Constantinescu, „cat si altora din jurul lui", prin care se insinueaza ca presedintele PD Constanta ar fi implicat in actiunile de documentare a organelor de cercetare penala declansate la Constanta, si care vizeaza anumite institutii sau firme ale echipei Mazare, Stelian Dutu a afirmat:

„Nu e absolut nimic real. Nu am legatura cu actiunile de cercetare penala declansate la ConstantaVor, probabil, sa abata atentia in alta directie. Sunt convins ca institutiile abilitate isi vor face treaba asa cum trebuie, iar constatarea unor fapte de natura infractionala – si am convingerea ca se vor constata – va atrage si luarea unor masuri".