Inspectoratul de Politie al Judetului Constanta a fost sesizat de catre Spitalul Judetean de Urgenta Constanta ca in urma accidentului de circulatie din data de 16 mai , al carui autor este cetateanul american Fisher Craig Stevens, de 49 ani, sergent in Armata SUA, aflat in misiune la Baza 86 Aeriana Mihail Kogalniceanu, victima, Brescan Virgil, de 79 ani, din Constanta, a decedat.

Datele oficiale ale anchetei in acest caz au aratat faptul ca batranul a murit din acuza preinfarctului suferit din cauza socului de la accident.

Cu toate acestea, necropsia facuta la solicitarea familiei a stabilit ca moartea a survenit aproape imediat dupa accident si a fost provocata de o fisura la coloana vertebrala, care i-a provocat o puternica hemoragie interna. Parerea autoritatilor in acest caz este destul de clara, barbatul a murit la doua zile dupa accident.

Neclare sunt insa rezultatele necropsiei facute la solicitarea familiei la Morga Cimitirului Central, rezultate ce indica faptul ca batranul a fost tinut in viata intentionat cu aparatura medicala, iar familiei nu i-a fost comunicat faptul ca acesta prezenta o puternica hemoragie interna de la fractura de coloana vertebrala.

„Medicii de la Cimitir mi-au spus clar ca tatal meu murea imediat dupa accident deoarece avea leziuni foarte grave. Cat despre asa-zisul preinfarct nimic nu este adevarat. Tatal meu nu suferea cu inima, nu a avut niciodata probleme cu inima, acest lucru mi-a fost confirmat si de medicul legist de la Morga Cimitirului Central, care i-a efectuat necropsia.

Imi aduc aminte cand a fost adus la Terapie Intensiva ca erau adunate tot felul de persoane care spuneau ca sunt de la Guvern, iar eu nu am voie sa intru. Apoi imediat am fost anuntati ca tata a facut preinfarct din cauza socului.

Nu-mi aduc aminte sa fi fost in soc, am vorbit cu el putin inainte sa-l conecteze la aparate, era perfect lucid, era putin speriat, ii era din ce in ce mai rau, dar nu era in soc. L-au internat degeaba la Cardiologie pentru un presupus infarct. Nu inteleg de ce l-au mai tinut artificial in viata, l-au chinuit cumplit", ne-a declarat fiica lui Virgil Brescan, de profesie jurist.

Situatia incepe cu adevarat sa devina din ce in ce mai dubioasa din momentul in care familiei lui Brescan ii este interzis sa faca vizite in cadrul sectiei de Cardiologie, unde era batranul, insa din rezerva acestuia intrau si ieseau tot felul de persoane, iar personalul medical din cadrul sectiei nu oferea nici un detaliu familiei cu privire la starea de sanatate a batranului.

„Tata putea sa fie mort demult si nu atunci cand ne-au anuntat ei", a mai adaugat fiica acestuia. Curios este si faptul ca, tocmai asa din senin, la fata locului a aparut o Ambulanta, care l-a transportat pe ranit la spital.

„Medicii mi-au confirmat faptul ca Ambulanta care l-a transportat la spital nu trecea din intamplare pe acolo, ci facea parte din coloana oficiala. Alt lucru cert pe care il stiu este faptul ca americanul a incercat sa fuga, in imbulzeala creata, de la locul accidentului, dar nu a putut. Ce atata mister? Stiti ce mi-a spus medicul dupa ce i-a efectuat tomografia?

Mi-a zis: Doamna, puteti sa-l luati acasa, moare. Nu mai traieste mai mult de o ora sau doua. Stiti dupa cat timp am aflat ca cica ar fi facut un preinfarct? Dupa patru ore. Pe noi, familia, nu ne-au anuntat imediat ca a fost lovit de masina, ci am aflat din mass-media, de la radio", ne-a declarat Teodosia Brescan, sotia lui Virgil.

Justitia romana este oarba?

Fisher Craig Stevens, americanul vinovat de producerea accidentului, a fost acuzat de omor din culpa, iar pe numele acestuia a fost emis un mandat de interzicere a parasirii teritoriului tarii noastre insa mandatul a fost respins de magistratii constanteni. „Eu stiu ce urmareste justitia romana.

In baza unui acord incheiat de Statele Unite si tara noastra, acesta va fi trimis in tara sa natala pentru a fi judecat acolo, dar fiind in armata si la prima abatere, il vor condamna cu suspendare. stiu ce vorbesc pentru ca sunt jurist. Tot ce as vrea este ca procesul sa se desfasoare aici, in Romania, pentru ca aici s-a comis infractiunea", a mai declarat fiica mortului.

Vorba „cainii latra, caravana trece" se potriveste perfect in acest caz, deoarece probabil ca justitia romana se va face ca ploua, va trece cu vederea fapta americanului, iar familia va ramane si cu durere in suflet si cu cheltuiala, fiindca vinovatul nu a poposit nici macar odata pe la spital, iar cheltuielile de inmormantare si spitalizare au fost platite tot din buzunarul familiei…