Toate imobilele situate in portiunea centrala a strazii Mircea din municipiul Constanta au fost private ieri de apa menajera din cauza unor lucrari de inlocuire a apometrelor de la punctul termic PT 40 apartinand RADET.

Datorita acestui „amanunt" localurile aferente acestui punct termic printre care si luxosul „Irish Pub" au fost nevoite sa ofere clientilor care utilizau toaletele, banalele bidoane cu apa, desi clasa acestor restaurante ar fi presupus existenta unor conditii cel putin civilizate la grupurile sanitare, in situatia in care beneficiarul si montatorii noilor apometre de la PT 40 ar fi gasit de cuviinta sa efectueze aceste lucrari noaptea cand sistarea furnizarii apei menajere nu ar fi afectat o larga categorie de consumatori. Amplasat in „buricul" Constantei, cunoscutul local de lux „Irish Pub" ofera servicii de alimentatie publica de clasa superioara.

Numai ca vizitatorii de ieri ai restaurantului erau neplacut surprinsi de faptul ca dupa utilizarea toaletei, in loc de apa la robinet aveau parte de apa la bidon de plastic, asa cum ar fi fost de asteptat sa existe intr-un catun izolat si nu intr-un luxos local situat in centrul celui de-al doilea oras al tarii, dupa Bucuresti.

Aceasta improvizatie la care a fost nevoit sa apeleze personalul de la „Irish Pub" se datoreaza faptului ca punctul termic PT 40 a sistat inca din dimineata zilei de ieri, incepand cu ora 9.00, furnizarea apei menajere, ne-a precizat administratorul localului.

In plus, de aceste privatiuni au „beneficiat" si celelalte unitati de alimentatie publica din zona centrala a strazii Mircea (restaurantul si hotelul „Sport"), pizzerii si alte localuri aflate in perimetrul afectat de sistarea apei.

Nu in ultimul rand, intreruperea furnizarii apei menajere a afectat ieri si locatarii tuturor imobilelor aflate in portiunea strazii amintite, cuprinsa intre blocul turn ce adaposteste la mezanin sediul CCINA si Administratia Finantelor Publice a Municipiului Constanta.

Lucrari care intr-o tara civilizata s-ar fi efectuat noaptea, la PT 40 se desfasurau in miezul zilei

Motivul acestei neplacute stari de fapt il reprezinta lucrarile de inlocuire a apometrelor de la punctul termic PT 40 apartinand RADET-ului, cu aparate similare insa de ultima generatie, ne-a declarat Nicolae Alexandru mecanicul punctului termic care a generat disconfortul a sute de constanteni.

Lucrarea ce va fi suportata de RADET este executata de o echipa de muncitori ai societatii Fluid-Serv, iar mecanicul punctului termic PT 40 a precizat faptul ca sistarea apei menajere nu va fi prelungita dupa orele dupa-amiezii de ieri.

Dincolo de faptul ca modernizarea contorizarii punctelor termice constituie un fapt benefic pentru consumatorii constanteni, trebuie remarcat faptul ca sistarea apei menajere in timpul zilei reprezinta o masura aberanta care nu numai ca genereaza neplaceri tuturor consumatorilor din zona afectata, dar pune in pericol si sanatatea publica prin lipsa unor conditii minime de igiena in localurile ce sunt frecventate, prin specificul activitatii lor, de un numar mare de persoane.