Se pare ca si in Agentia Teritoriala a Taberelor si Turismului Scolar treburile se fac pe jumatate, in graba si din dorinta de a se spune ca se face ceva.

Sau cel putin asa considera Constantin Craciun, coordonatorul taberelor Tuzla si Casa de Piatra care a aflat din paginile cotidianului „Replica" despre inchiderea taberelor, in contextul in care acestea se afla in plin proces de renovare si reinnoire a stabilimentelor.

„La tabara Tuzla de exemplu, am camere cu cate 2, 3 si 4 paturi si am facut in ultima perioada investitii de aproape 500 de milioane, fiind in proces de renovare. Am primit dotarile refuzate anul trecut de tabara Luminita, asta insemnand paturi si dulapuri noi.

Cand a fost efectuat controlul la aceste tabere, directorul general, Constantin Raduta mi-a spus doar sa ma pregatesc de sezon, sa le renovez, dar nu s-a pus problema inchiderii lor", ne-a declarat Constantin Craciun.

Referitor la declaratiile directoarei Mihaela Ninulescu, cum ca aceste tabere vor fi inchise, coordonatorul taberelor Tuzla si Casa de Piatra le-a considerat nefondate, amintind si de incidentele din cursul anului trecut, cand Mihaela Ninulescu facea afirmatii neconforme cu realitatea.

„Inainte, cand nu mai aveai ce spune, se folosea „etc" sau „asa mai departe", acum improsti cu noroi in toata lumea. Se spune despre intrarea in Europa de parca am fi in Patagonia. Ma mir ca nu a zis ca nu atingem standarde americane, sa ne trimita si mai departe.

Anul trecut directoarea vorbea de faptul ca tabara era inchisa in vreme ce eu ma aflam cu copiii in curte", ne-a declarat Constantin Craciun, coordonatorul taberelor Tuzla si Casa de Piatra. Mai mult, acesta nu poate intelege cum de tabara Eforie Sud este cea desemnata pentru a primi in jur de 700 de studenti in acest sezon, fiind astfel o dovada ca atinge standardele europene.

„Pe cand cei de la Eforie Sud au camere cu 10 paturi, cu investitii de 35 de miliarde, la Tuzla sunt camere cu cinci paturi, iar investitiile care s-au facut sunt considerabile. Singura problema care ar fi este faptul ca tabara e mai departe de plaja", a mai declarat Constantin Craciun, punand accent pe faptul ca va achizitiona linoleum pentru tot stabilimentul.

De asemenea, Constantin Craciun observa cum directorul Mihaela Ninulescu si-a schimbat nu doar atitudinea, ci si declaratiile, mentionand despre gazduirea copiilor sinistratilor in aceste tabere.

Angajatii spun ca directorul Taberelor vorbeste sa se afle in treaba

In replica, directorul Agentiei Teritoriale a Taberelor si Turismului Scolar, Mihaela Ninulescu s-a aratat contrariata de faptul ca afirmatiile sale l-au ofensat pe coordonatorul taberelor de la Tuzla si Casa de Piatra. „M-a sunat si pe mine sa ma intrebe de ce ii inchid taberele.

Dar ce sunt deschise ca sa i le inchid? La inceputul lunii iunie, va veni o Comisie de Evaluare de la Bucuresti care va decide daca taberele se incadreaza la standardele cerute de certificatele de clasificare ale taberelor si daca vor fi deschise", ne-a declarat Mihaela Ninulescu.

Iar referitor la faptul ca dintr-o data taberele scolare Tuzla si Casa de Piatra sunt luate in discutie ca gazduitoarele copiilor sinistratilor din Banat, conform celor declarate de Mihaela Ninulescu, nu ar fi atat de intamplator. „Am vorbit cu directorul general Constantin Raduta ca si pe litoral sa vina copiii loviti de calamitatile din Banat.

Ne straduim sa vina cat mai multi, cu orice pret astfel incat sa acopere toate locurile de cazare.

Vor fi gazduiti la Tuzla pentru ca restul taberelor au locurile ocupate prin contracte inca de pe 6 aprilie a.c., cand nu se punea problema calamitatilor", sustine Mihaela Ninulescu, declarand de asemenea ca in eventualitatea in care aceasta tabara nu va primi aviz sa primeasca vizitatori pe sezon, copiii vor fi repartizati in alte tabere.

Dar problema este pe unde, de vreme ce restul locurilor sunt, dupa cum declara chiar directorul, ocupate de ceva vreme? Un fapt divers ce a atras atentia reporterilor Replica, confirmand cele sustinute de coordonatorul Constantin Craciun a fost reactia angajatelor agentiei la sosirea reporterului.

„Ce mai veniti sa o intrebati, nu vedeti ca e analfabeta, nu are decat doispe clase si nu e in stare de nimic? A venit pe pile si ne mananca noua nervii pe aici", a declarat una dintre angajatele agentiei care a intrat apoi trantind usa in biroul contabilului sef. Deci pe cine sa credem, pe director ori pe angajati?