Echipa de baschet feminin "U" BT Terapia ACSA Cluj, care a terminat sezonul 2004-2005 pe locul patru, este foarte aproape de a-si pierde cel mai important sponsor, SC Terapia SA. Contractul de sponsorizare, incheiat acum trei ani, va fi rediscutat in perioada imediat urmatoare.

Comunicatul societatii clujene, intocmit in urma solicitarii ZIUA de Cluj, este destul de alambicat, redactat mai mult de complezenta, si nu mentioneaza clar daca SC Terapia SA va continua sau nu colaborarea cu formatia de baschet feminin.

SC Terapia se mai gandeste daca va mai sustine baschetul feminin

Managerul echipei "U" BT Terapia ACSA Cluj, Aurora Dragos, nu este prea incantata de locul patru obtinut de baschetbalistele clujene si nici de perspectiva intreruperii colaborarii cu SC Terapia SA.

Aurora Dragos este suparata pe evolutiile senioarelor, carora nu le gaseste nici o scuza pentru evolutia slaba din partidele cu Livas Targoviste, din semifinale, si din meciurile cu CET Govora, in finala mica a campionatului. "Senioarele m-au deceptionat cumplit. Locul patru ma zgarie pe inima, insa nu consider ca este momentul sa discutam acum acest subiect cu conducerea societatii Terapia.

Junioarele I si II sunt calificate la turneele finale, cele mari urmand sa joace, in perioada 1-5 iunie, la Cluj. Abia dupa ce se termina intreg calendarul competitional consider ca trebuie sa ne asezam la masa negocierilor", a declarat Aurora Dragos.

Managerul a mai spus ca junioarele au posibilitatea, in turneul final de la Cluj, de a demonstra ce au invatat in primul sezon de "A" si ce au inteles din partidele disputate contra formatiilor puternice ale campionatului intern.

Nicolae Ienac este sceptic

Directorul adjunct al Directiei Judetene de Sport Cluj, Nicolae Ienac, membru in conducerea sectiei de baschet feminin a Clubului Sportiv Universitatea, a citit cu atentie comunicatul dat de SC Terapia SA. El a declarat ca societatea a respectat toate clauzele contractuale, neexistand, in cei trei ani de colaborare, nici un minut de intarziere in onorarea platilor.

"In primul an ne-au virat 30.000 de dolari, in al doilea an, cu mentiunea ca echipa a participat in Cupele Europene, ne-au dat 70.000 de dolari, iar in acest sezon 25.>000 de dolari. In plus, cei de la Terapia au achizitionat cele doua echipe de junioare, pentru care au cheltuit 35.000 de euro. Comunicatul ne lasa loc de sperante, nu multe, dar ne lasa", a spus Ienac.

Ca si Aurora Dragos, Ienac este de parere ca negocierile cu Terapia trebuie sa aiba loc abia luna viitoare, dupa partidele pe care junioarele I si II le vor sustine la turneele finale.

"Terapia SA sponsorizeaza deja de 3 ani echipa de baschet feminin cu sume importante, iar contractul ce se deruleaza in prezent, pentru anul competitional 2004-2005, va fi rediscutat abia dupa terminarea campionatului. De altfel, apreciem de fiecare data si ne bucuram de succesele obtinute de o echipa foarte tanara, in formare.

In ultimul an jucatoarele au acumulat mai multa experienta, echipa fiind in crestere s-au creat conditiile atragerii si a altor sponsori.

Vom tine cont de performantele obtinute de echipa la finalul campionatului 2004-2005, precum si de noile obiective stabilite de strategia de comunicare la nivel corporativ, care vizeaza in primul rand un mesaj coerent si unitar transmis prin orice actiune de responsabilitate sociala, pe care compania si-o asuma.

"Terapia inseamna calitate» iar acest mesaj va fi transmis in mod repetat si consecvent prin toate programele de comunicare dezvoltate in mod special pentru domenii din viata comunitatii relevante din acest punct de vedere."