La inceputul lunii viitoare va avea loc licitatia pentru vanzarea unor terenuri din statiunea Neptun, actiune care, in cadrul ultimei sedinte de Consiliu a starnit multe controverse in randul alesilor locali.

Este vorba despre scoaterea la licitatie a aproximativ 240.000 de metri patrati de teren, in statiunea Neptun, una dintre cele mai bine cotate, la ora actuala, de pe litoralul sudic al Marii Negre.

Jumatate din aceste loturi se afla in zona Garii Neptun, circa 120.000 de metri patrati, iar aproximativ 112.000 metri patrati sunt situati in zona „Popasului Caprioarelor", in Padurea Comorova. Preturile de pornire la licitatie vor fi cuprinse, in functie de zona, intre 525.000 de lei si 550.000 metrul patrat, iar „pasul de strigare" va fi de 50.000 de lei metrul patrat.

Dupa cum isi exprima convingerea edilul urbei, Zamfir Iorgus, in urma acestei noi runde de licitatii se asteapta ca bugetul local, destul de sarac anul acesta, sa primeasca o „gura de aer", tinand cont de cele cateva proiecte majore ale municipalitatii, in primul rand cele cu privire la reabilitarea lacurilor din Neptun si iluminatului public din statiunile Mangaliei.

Banii obtinuti din licitatii vor „merge" si catre subventiile la caldura ale populatiei, tinand cont de situatia deosebit de dificila in care se vor afla la iarna locuitorii orasului cu posibilitati materiale reduse.

O alta directionare a acestor sume se va face catre finalizarea lucrarilor de asfaltare a drumurilor din lotizarile A, B si C, precum si a lucrarilor de modernizare a scolilor de pe teritoriul administrativ al municipiului Mangalia. Viitorii noi proprietari ai terenurilor din Neptun vor fi obligati sa construiasca, exclusiv, cluburi private si nu case de vacanta.

Acestea vor fi proiectate astfel incat sa nu deranjeze libera circulatie in zona, urmand sa se ridice, pe verticala , pana la maximum al patrulea nivel.

La licitatia de la inceputul lunii viitoare vor fi excluse, automat, persoanele juridice sau persoanele fizice care au debite fata de bugetul de stat sau cele care au fost adjudecatari ai unor licitatii anterioare si nu au incheiat contract cu municipalitatea.