6 coruri si... un cetatean turmentat

La Teatrul Municipal "Traian Grozavescu", au concertat sase coruri. Primul a fost Corul scolii de Arte Frumoase "Filaret Barbu", dirijat de Claudia Gherga. Dupa ce s-au stins glasurile cristaline ale copiilor, a inceput sa cante Corul de Tineret al Bisericii Baptiste "Harul" Lugoj, dirijat tot de Claudia Gherga.

La sfarsitul primei piese, cantate cu vitalitate de tineri, un cetatean turmentat, aflat spre fundul salii, a strigat: "Sa mai vina si ortodocsii!", apoi, dupa alt cantec, a urlat: Huo, pocaitilor!". La interventia unor ziaristi, un angajat al Casei de Cultura l-a admonestat, iar cetateanul turmentat s-a potolit, dar nu pentru mult timp.

Cetateanul turmentat, in primul rand

La inceputul concertului Corului "Oameni de arme" al Jandarmeriei Romane Bucuresti, dirijat de lt. Constantin Cristinel Burduhosu, cetateanul turmentat a venit in primul rand, a aplaudat frenetic si a strigat: "Cantati ceva de Vidu! Rasunet de la Crisana! Asta asa imi place!"

Prietenul lui Bachus n-a mai vazut corul ortodox

Corul feminin "Chorvereinigung – Fischbach" din Germania, dirijat de Alina Klepper, a cantat cu placere si fara pretentii. Au venit si ortodocsii, dar nu cand a vrut cetateanul turmentat, ci atunci cand au fost programati. Dirijat de Dumitru Jompan, Corul "Timotei Popovici" al Seminarului Teologic "Ioan Popasu" din Caransebes a interpertat cu profesionalism piese religioase ortodoxe.

In incheiere, a produs o surpriza placuta Corul "Concentus" al Centrului Cultural "Reduta" din Brasov, dirijat de Marius Modiga. Corul a interpretat cu virtuozitate prelucrari de cantece folclorice de mare dificultate tehnica. Brasovenii au stiut sa-si valorifice o soprana foarte buna si cativa tenori, in jurul carora s-au concentrat toate vocile corului.