Federatia Romana de Fotbal a primit ieri, de la UEFA, programul competitional pentru Cupa UEFA Intertoto. Pana pe 28 mai, Romania trebuie sa isi desemneze cele doua reprezentante in aceasta competitie. In iarna, pe lista candaidatilor pentru participare, s-au inscris trei echipe – Farul Constanta, CFR Ecomax Cluj si Gloria Bistrita.

Potrivit regulamentului UEFA, dintre acestea, cele care sunt cel mai bine clasate la finele sezonului, participa in Cupa UEFA Intertoto.

Cum pana pe 28 mai nu se va incheia campionatul intern, iar participarea Farului in Cupa UEFA Intertoto depinde de prestatia lui Dinamo (daca formatia din Stefan cel Mare castiga campionatul, atunci Farul va merge, automat, in Cupa UEFA), CFR Ecomax este aproape sigura de participarea in cea de-a treia competitie continentala.

Prima reprezentanta a Romaniei in Cupa UEFA Intertoto va intalni, in primul tur, o formatie din Bosnia Hertegovina, in timp ce a doua echipa romaneasca va da piept cu o formatie din Cipru.

In cazul in care cele doua reprezentante ale Romaniei in Cupa UEFA Intertoto vor fi CFR Ecomax si Gloria Bistrita, iar feroviarii clujeni vor termina campionatul inaintea celor de la Gloria, acestia au sansa de a juca, daca ajung in turul II al competitiei, impotriva uneia dintre reprezentantele Angliei, Fulham sau Southampton.