Ieri, 23 mai a.c., in localitatea Agigea, pe ecluza canalului Dunare-Marea Neagra, langa gratarul statiei hidro, a fost gasit cadavrul unui copil inecat, in varsta de 4 ani. Corpul neinsufletit a iesit la suprafata in dimineata zilei de ieri, dar fetita, Bianca Marinela Dobre, din localitate, era data disparuta de 4 zile.

O prima ipoteza ar fi fost ca fetita a cazut de pe marginea canalului si ca inainte ar fi fost sa-si viziteze unchiul, astfel ca actiunile de cautare au fost mult indepartate de la adevarata pista. Cadavrul plutitor a fost vazut de muncitorii statiei hidro in jurul orei 09.00 dimineata, iar acesta a reusit sa fie pus pe uscat o ora si jumatate mai tarziu.

Potrivit politistilor Serviciului Transporturi Maritime, trupul micutei nu prezenta urme de violenta, insa fetitei ii lipseau cerceii din urechi. Dupa verificarea la IPJ Constanta, politistii de la Transporturi au fost informati ca in urma cu patru zile, a fost reclamata disparitia unei fetite de trei ani si opt luni, care locuia in zona peninsulara a orasului.

Pentru ca bunicii fetitei disparute aveau domiciliul in Agigea, ei au fost chemati pe malul Canalului, unde si-au recunoscut nepotica. Momentul recunoasterii a fost unul desprins din filme.

Dupa ce, initial, bunicul a spus ca ar putea fi copila de patru ani, dar ca nu este sigur, deoarece aceasta nu avea cerceii in urechi, ulterior a fost chemata bunica fetitei, care a inceput sa planga, disperata. Scena disperarii a fost repetata si in momentul in care si surorile bunicii micutei Bianca au recunoscut-o.

In schimb, desi initial mama fetitei a fost chemata pentru a recunoaste cadavrul fetitei, aceasta a fost de negasit.

Inainte de a-si omori propriul copil, i-a scos cerceii din urechi ca sa ii vanda

Ulterior, la reconstituire, mama a recunoscut ca si-a ucis cu sange rece propriul copil. In drum spre parintii sai domiciliati in localitatea constanteana Agigea, mama criminala si-a aruncat fetita peste podul de la ecluza, nu inainte de a-i scoate cerceii de aur din urechi, pentru ca dupa aceea sa ii vanda.

Pentru a-si ascunde urmele crimei, mama fetitei a aruncat sacosa cu haine pe drum pentru a nu putea fi gasita. Dupa comiterea faptei, aceasta s-a dus la politie si a anuntat disparitia fetitei, ea fiind cu patru zile inaintea gasirii cadavrului in apele canalului de la ecluza hidro Agigea.

Mama le-a declarat initial politistilor ca micuta Bianca ar fi disparut de langa ea in momentul cand ea isi intindea rufele la uscat pe sarma. Pe parcursul anchetei, pe baza celor declarate de bunicii fetitei, politistii au stabilit faptul ca mama Biancai mai avea un copil pe care il daduse in ingrijire unei case de copii.

Conform anchetatorilor, Mariana Dobre si-ar fi amenintat in mai multe randuri parintii ca isi omoara fetita si apoi se sinucide. Din primele cercetari s-a stabilit ca femeia a dormit cateva nopti sub podul rutier de peste Canalul Dunare-Marea Neagra de la Agigea, iar intr-una din nopti ar fi aruncat-o pe micuta Bianca in apa.

Mariana Dobre a declarat ca a recurs la aceasta fapta abominabila, sa-si arunce fetita adormita de pe podul de la Agigea, deoarece nu mai avea bani ca sa o intretina. Prezent la fata locului, medicul legist, care a ajutat si la scoaterea cadavrului din apa, a constatat cauza decesului: asfixiere mecanica prin inec.

Initial, anchetatorii au pus sangele prezent pe fata fetitei pe timpul indelungat in care Bianca Marinela, in varsta de trei ani si opt luni a stat in apa, apoi s-a stabilit faptul ca acesta provenea de la cazatura, deoarece fata a cazut in apa canalului exact asa cum a fost gasita, cu fata in jos.

La scoaterea cadavrului din apa, corpul micutei Bianca Marinela se afla intr-o avansata stare de putrefactie. Dupa ce corpul fetitei va fi depus la Morga Cimitirului Central Constanta, in vederea efectuarii unei necropsii de rutina, fetita va fi adusa acasa pentru a fi inmormantata de familie.