Dupa ce a castigat bani frumosi din competitiile de K1 la care a participat, luptatorul Ionut Iftimoaie pare decis sa investeasca in afaceri. Dupa gala Local Kombat din februarie, sportivul s-a intalnit cu mai multi oameni de afaceri din oras, care l-au sfatuit sa investeasca in piata imobiliara.

In plus, el are in proiect ca, pana la sfarsitul anului, sa finalizeze un show-room cu masini de lux americane.

"Intotdeauna este o placere sa revin in Cluj. M-am indragostit de acest oras in februarie, cand am venit pentru a participa la acea gala. Apoi, mi-am facut cativa prieteni, care mi-au povestit despre posibilitatile de investitii pe care le ofera orasul.

Eu am ales piata imobiliara si acest proiect cu vanzarea masinilor de lux, pentru ca in oras exista multi oameni cu bani", a declarat Iftimoaie, care a mai precizat ca intentioneaza sa-si cumpere o locuinta in oras.

In Italia, tara in care traieste si se antreneaza de cativa ani, Iftimoaie are o firma care se ocupa de servicii multimedia, dar a declarat ca nu vrea sa intre pe acest segment de piata in Romania, pentru ca exista o concurenta mult prea mare.

"O lupta cu Zmarandescu ar insemna un pas inapoi"

Dupa ce fenomenul K1 a inceput sa atraga atentia publicului din Romania au inceput sa apara mai multe gale care au promovat acest sport. Pe langa Local Kombat, unde vedeta este Iftimoaie, exista o alta gala, denumita Total K, unde protagonist este body-guard-ul lui Gigi Becali, Catalin Zmarandescu. O eventuala lupta cu Zmarandescu nu l-ar atrage prea mult pe Iftimoaie.

"Daca m-as lupta cu el, ar insemna sa fac un pas inapoi. Daca vrea sa se bata cu mine si doreste sa ne masuram fortele, ar trebui sa vina el, sau cel care-l sustine de atatia ani, si ma refer aici la Becali, cu o oferta financiara generoasa. Pe mine ma intereseaza sa lupt doar cu sportivi de acelasi nivel cu mine, or el mai are de muncit. Nu vreau sa ma laud, dar asta e realitatea.

S-a vazut cel mai bine acest lucru atunci cand a luptat cu Brecht Wallis si arbitrii, pentru a nu-l declara pe Wallis invingator, cum era normal, au decis ca meciul sa se termine la egalitate.

Regulile K1 sunt clare in acest sens: daca dupa trei reprize scorul este egal, se mai acorda o runda de prelungiri. In nici un caz, luptele nu se incheie la egalitate", a explicat Iftimoaie.

O noua gala Local Kombat la Cluj

Organizatorul Radu Szeplekan, cel care s-a ocupat si de gala Local Kombat care aavut loc la Cluj in februarie, a declarat ca in luna octombrie a acestui an va incerca sa organizeze un nou turneu la Cluj, unde sa-l aiba printre luptatori pe campionul mondial Alexei Ignasov.

Pana atunci, Iftimoaie, in prezent accidentat dupa Gala Oktagon de la Milano, a declarat ca va provoca trei sau patru sportivi de renume mondial, pentru a vedea exact la ce nivel competitional se afla.

"Impreuna cu impresarul meu am luat legatura cu Freddy Kamayo, Brecht Wallis si Alexandr Ustinov, trei luptatori foarte buni, pentru a programa lupte individuale. Sper ca prima dintre ele sa se desfasoare pe 8 iulie, in Romania, dar nu stiu exact in ce oras.

Pentru a patra lupta am de ales intre Stefan Leko, campion mondial, si Peter Ernst, care ar fi prima mea solutie, pentru ca este in topul mondial", a concluzionat luptatorul roman.