Concertul, care va dura doua ore si jumatate, va avea loc la Casa de Cultura a Studentilor, marcand sfarsitul Saptamanii Studentului Clujean.

Biletele vor costa intre 150.000 si 350.000 de lei, ne-a declarat managerul turneului, Ionut Contras. Dupa terminarea concertului de la Cluj, componentii formatiei vor acorda autografe si interviuri. Contras a tinut sa infirme zvonurile conform carora turneul s-ar amana din lipsa de sponsori.

"Intotdeauna vor exista carcotasi. Cert este ca Phoenix merge inainte, in cadrul turneului sau din lunile mai si iunie. Dupa ce vom concerta la Cluj, Suceava, Iasi, Galati, Bucuresti si Constanta, vom lua avionul, din Gemania, pentru turneul din Statele Unite ale Americii si Canada", a precizat Contras.

Organizatorul turneului american, John Stoenescu, a mentionat ca "Transsylvania Phoenix – Live in America" va atinge orasele canadiene Kitchener, Montreal si Toronto, iar turul Coastei de Est va include localitatile Detroit, Chicago, Cleveland, Washington, New York si Boston.

"Am invitat «formatia de aur», cu Nicu Covaci la voce, chitara electrica si acustica, Ioji Kappl la chitara bass, Mircea Baniciu - vocal si acustic, Ovidiu Lipan "Tandarica" - percutie, Cristi Gram - chitara electrica, precum si un ilustru colaborator al formatiei, in persoana redutabilului Mani Neumann - vioara electrica.

Poate sa apara si un «mystery-guest», in functie de buget si destin. Spectacolele americane vor avea loc in spatii moderne, cu o acustica foarte buna. Noi si cei de la Phoenix meritam aceasta, dupa o atat de lunga asteptare. In cazul meu, dureaza cam de o viata de om. E un act de cultura nationala, la care absentele nu pot fi decat «nemotivate».

Este tentativa unui mic salt menit sa atinga «standardele europene», in ideea ca, in acest fel, vom putea sa ne ridicam la ele prin efortul romanesc si nu invers", sustine Stoenescu.