Dupa toate aparentele, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, comisar sef Marian Saragea, le pune bete in roate ofiterilor de la Crima organizata facand publice anchete in curs de derulare, punandu-i astfel in garda pe cei ce sunt vizati de acest anchete.

Este bine cunoscuta lipsa de comunicare intre serviciile, departamentele si sectiile politienesti din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, dar in cazul studentului, prins in urma cu doua zile cu un card bancar contrafacut, aceasta lipsa de comunicare a fost dusa la extrem.

In seara zilei de 26 mai a.c., in jurul orei 22.30, o patrula a Sectiei 3 Politie, in urma unor cercetari si documentari ulterioare, impreuna cu lucratori ai firmei de paza si protectie SC Romnational SRL, l-au prins in flagrant pe studentul T.

Eugen, de 20 ani, din Constanta, care, cu un card contrafacut, a sustras suma de 1 milion lei, reprezentand 2 bancnote a cate 5 sute mii lei, din bancomatul unei banci amplasate pe bulevardul Ferdinand din Constanta.

Ca urmare a acestei „victorii" asupra criminalitatii constantene, comisar sef Marian Saragea, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, s-a grabit sa aduca la cunostinta presei din Constanta grozavia, precizand in finalul comunicatului si faptul ca „cercetarile sunt continuate de catre lucratorii Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog".

Comunicatul de presa eliberat de Marian Saragea a revoltat toti ofiterii Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate, unul dintre ei spunand ca Centrul nu mai are ce sa cerceteze. „Unii oameni de la Compartimentul Informare si Relatii Publice, bine infipti in scaune, se plictisesc si ajung sa strice munca ofiterilor Centrului Zonal.

Din moment ce acest lucru a fost facut public, noi nu mai avem pe cine cerceta. Infractorii nu stau intr-un loc, si ei citesc ziarele. Puteam prinde toata reteaua, dar acum va trebui sa ne multumim cu un amarat de student", a declarat ofiterul CZCCOA.

Desi Inspectoratul sustine ca cercetarile vor fi continuate de lucratorii din cadrul CZCCOA, acelasi ofiter ne-a spus ca acest caz este deja pe masa procurorilor.

Saragea nu respecta recomandarile colegilor

Pe de alta parte, inspectorul sef Sorin Oprea, seful Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, sare in apararea lui Saragea. „Cazul a fost al politistilor de la Sectia 3. Toata munca de informare ei au facut-o. Cei de la Crima Organizata nu au de ce sa se revolte.

Ei vor continua ancheta pentru a afla daca este o retea organizata, precum si daca exista implicatii internationale", a declarat inspector sef Sorin Oprea.

Pe buna dreptate, ne intrebam si noi cum ar mai putea lucratorii CZCCOA sa continue cercetarea cazului din moment ce comisar sef Marian Saragea a avut grija sa ii anunte si sa ii puna pe fuga pe infractori? Inca o data, lipsa de comunicare intre departamentele IPJ Constanta lasa in libertate o retea de infractori periculosi.

Daca vreodata veti ramane subit fara bani in cont, sa nu va mirati daca cei ce v-au luat banii s-ar putea sa fie infractorii neprinsi acum din cauza balbaielilor din Politia Constanta.

La fel de grav ni se pare si faptul ca surse din cadrul IPJ Constanta afirma ca nu este prima oara cand comisarul sef Marian Saragea nu respecta recomandarile superiorilor si ale colegilor de la alte departamente, luand decizii de capul lui.

Dupa tot acest balci specific politistilor constanteni, in cursul serii de vineri, ne parvine la redactie un alt comunicat de presa, de data aceasta din partea Centrului Zonal de Combatere Crima Organizata si Antidrog. In comunicat se precizeaza ca tanarul Eugen Tanase a extras din bancomatul Bancii Transilvania 7,6 milioane lei, nu 1 milion cum apare in comunicatul IPJ.

De asemenea, in comunicat se mai precizeaza ca acesta avea asupra lui 6 carduri specifice magazinelor Gima, Univers All si 4 carti de credit in alb.

Contrazicand cele spuse de inspectorul sef Sorin Oprea, CZCCOA ne informeaza ca nu a avut loc nici un fel de munca de cercetare a politistilor de la Sectia 3, ci de fapt „agentii de paza al SC Romnational SRL au depistat un tanar care extragea diverse sume de bani dintr-un bancomat, iar prin comportamentul acestuia a creat dubii agentilor de paza".

Asa ca, Marian Saragea s-a grabit in zadar sa laude munca unor politisti care de fapt nu au facut nimic, dar a reusit sa zadarniceasca eforturile celor de la Crima Organizata de a prinde intreaga retea.