Dutu: „E o prostie ordinara, sunt afirmatii tampite care nu au fundament"

Din seria declaratiilor incendiare facute de presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, cea mai recenta face referire la prejudicierea cu miliarde de lei adusa de fostul presedinte al CJC, Stelian Dutu, atat banilor publici ai cetatenilor constanteni, cat si celor ai comunitatii europene.

Astfel, in cadrul unei conferinte de presa, Nicusor Constantinescu a tinut sa prezinte dosarul proiectului RESIDE care, in opinia sa, il incrimineaza pe actualul deputat PD Stelian Dutu ca ar fi cheltuit in mod nejustificat aproape 60.000 de euro.

Proiectul RESIDE, finantat din resurse PHARE, ar fi trebuit sa amplaseze in dreptul siturilor arheologice panouri luminoase care sa indice locatia si traseul pana la aceste vestigii istorice.

Doar ca, potrivit declaratiilor facute de Nicusor Constantinescu, beneficiarii proiectului, anume fostul CJC, dar in special Stelian Dutu, fostul presedinte CJC, au bagat banii in buzunarul propriu fara a se mai interesa de demararea proiectului, caci de finalizare nici nu se pune problema.

Pentru ca proiectul sa fie incheiat si panourile amplasate pana la sfarsitul lui 2002, a fost contractata firma SC Proiect SA, care sa se ocupe de realizarea proiectului, cat si firma SC Comteh SRL, care sa se preocupe de executare.

„El, cinstitul, neprihanitul, Zorro-ul pe lumea aceasta si-a bagat in buzunar, impreuna cu ceilalti semnatari ai proiectului 59.818 euro, cat era valoarea devizului, iar panourile nu exista, nici macar nu au fost realizate", a declarat Nicusor Constantinescu.

Este vorba de noua panouri, din care cinci, conform proiectului, urmau sa fie amplasate la Agigea, Basarabi, Mihail Kogalniceanu, Mamaia si Navodari si patru urmau sa fie puse la Tariverde, Medgidia, Neptun si Adamclisi, care insa nu exista decat pe hartie, dar pentru care o serie de oameni precum Doina Pauleanu, ca director de proiect, Florentina Dumitru, Claudia Constantinescu, Traian Cliante si altii si-au luat bani de ordinul miliardelor de lei.

Cu totul alta este insa parerea Doinei Pauleanu, director Muzeul de Arta Constanta, care afirma ca in cadrul acestui proiect, mult mai complex decat a lasat Nicusor Constantinescu sa se inteleaga, au fost realizate reproduceri ale obiectelor de arta romanesti, pliante in trei limbi pentru promovarea siturilor, cat si panourile, care nu au mai ajuns sa fie amplasate din greseala CJ, nu pentru ca s-ar fi cheltuit banii de pomana.

„Ii voi planta panourile in fata Consiliului, sa le vada!"

„Aceste panouri exista, dar nu au putut fi asezate, pentru ca s-au impotmolit la eliberarea aprobarilor, la Directia Tehnica a CJC. Oricum, am sa vorbesc cu cel care le-a realizat, ca sa le planteze in fata sediului Consiliului, sa le poata vedea si Nicusor Constantinescu", a declarat, pentru „Replica", Doina Pauleanu.

Referitor la faptul ca Nicusor Constantinescu sustine ca a depus in cursul saptamanii trecute plangeri penale impotriva semnatarilor acestui dosar, atat la Parchet, cat si la Curtea de Conturi si la PNA, si ca va reveni saptamanal cu noi „escrocherii ale lui Stelian Dutu", actualul deputat PD nu pare prea impresionat.

„E o prostie ordinara, sunt afirmatii tampite din partea unui om care se inscrie pe aceasta linie si care nu au fundament. Normal ca am fost verificat, acest dosar exista si la Bruxelles, panourile nu au fost amplasate pentru ca pana la plecarea mea nu fusesera incheiate procedurile tehnice, nu au fost date toate autorizatiile.

Dar Nicusor Constantinescu nu are decat sa ma atace, asa cum a mai facut-o in nenumarate randuri si de fiecare data a pierdut", ne-a declarat deputatul PD Stelian Dutu.