Titular de drept in Nationala de tineret, Razvan a avut ocazia sa joace si pentru prima reprezentativa, in partida amicala cu Moldova, iar prestatia lui i-a lasat o impresie buna selectionerului Victor Piturca. Acum, el se pregateste impreuna cu "tineretul", pentru a da lovitura in Olanda.

ZIUA de Cluj: Cum e atmosfera la lotul de tineret? Razvan Cocis: La "tineret", atmosfera a fost intotdeauna buna. Noi ne cunoastem de aproape un an si suntem prieteni cu totii. Bineinteles ca toata lumea e foarte concentrata inaintea unui meci cu o asemenea miza, cum este cel de la Rotterdam, cu Olanda.

Cu selectionerul Victor Piturca ai vorbit? R.C.: Am discutat cu el imediat dupa finalul partidei cu Moldova, de saptamana trecuta. Mi-a spus ca a fost multumit de mine si ca raman in vederile lui in continuare. Sincer, nu sunt dezamagit ca nu am fost convocat la "nationala mare". Am tot viitorul inainte. Crezi ca "tineretul" ar putea sa obtina toate cele trei puncte in Olanda?

R.C.: Va fi un meci foarte dificil, e clar. Sper sa obtinem un egal, pentru ca o victorie e cam greu de realizat. Avem un avantaj moral, pentru ca am castigat meciul de pe teren propriu, cu 2-0, dar acolo va fi mult mai greu. Dar in ceea ce priveste Nationala mare? R.C.: Acolo lucrurile stau un pic diferit.

Suntem condamnati sa castigam, pentru ca altfel am pierde orice sansa de calificare la Cupa Mondiala din Germania.

Pe baieti i-am vazut foarte montati si foarte increzatori, iar revenirea lui Adrian Mutu ar putea fi imboldul de care avem nevoie.

Golgeter in Republica Moldova

Esti campion in Republica Moldova, cu Sheriff. Cum a fost acest sezon pentru tine? R.C.: A fost un an greu. In primul rand, mi-a fost greu sa ma acomodez la un nou stil de viata, dar, incetul cu incetul, mi-am facut loc in prima echipa, iar acum cred ca sunt apreciat de antrenori si conducatori. Sunt foarte bucuros ca am reusit sa castig acest titlu. Ai inscris si foarte multe goluri.

R.C.: Da, e adevarat. In ultima etapa, cu Nistru Otaci, am inscris un gol si am ajuns pe primul loc in clasamentul golgeterilor, cu 12 reusite. Sper sa dau un gol si la Nationala. Ar fi extraordinar.

Ofertat de Rennes

Se zvoneste ca ai avea o oferta de la Rennes, echipa antrenata de Ladislau Bölöni. Tu ce stii? R.C.: Pe mine nu m-a contactat nimeni. Sunt onorat ca o echipa ca si Rennes, care va juca in Cupa UEFA, se intereseaza de mine, dar momentan, eu sunt jucatorul lui Sheriff.

Ce planuri ai pentru viitor? Ai vrea sa ramai in Republica Moldova? R.C.: Eu vreau sa joc la un nivel inalt, la fel ca orice fotbalist. Sper sa reusesc sa ma transfer in strainatate. Cat despre Rennes, ar fi senzational sa joc acolo.

Nu si-a uitat fosta echipa

De "U" Cluj ce mai stii? R.C.: Sunt la curent cu ultimele rezultate, pentru ca urmaresc pe Internet, dupa fiecare, etapa clasamentul. Mai vorbesc si cu fostii mei coechipieri, din cand in cand. Eu sper ca "U" sa-si faca o echipa buna si sa promoveze. Ar fi un lucru senzational pentru oras. Imi imaginez un stadion plin la meciurile Universitatii in prima liga. Ar fi senzational.

La Cluj cand vii? R.C.: Sper sa ajung dupa meciul cu Armenia, cand o sa am cateva zile libere. Toata familia mea si prietenii sunt in Cluj si mi-e dor de ei. Mi-e dor si de suporterii Universitatii, pe care ii salut cu aceasta ocazie si ii rog sa fie alaturi de echipa, asa cum stiu ca pot sa o faca.