Problemele par sa se ingramadeasca in catastiful celor care ar trebui sa le rezolve, nu sa le ignore. De aceasta data, istoria pare sa se repete deoarece in prim-plan revine o problema mai veche a institutiei, si anume aprovizionarea cu materiale folosite pentru igienizarea spitalului (detergenti, clor si alte substante de acest gen).

„Mereu suntem certate ca toata lumea se ia de spital ca nu este curat si alte dandanale, dar nimeni nu se intreaba de ce nu este curat. Personalul auxiliar face tot posibilul, dar nu poti mentine o curatenie lucie atunci cand o saptamana avem cu ce ne desfasura activitatea, iar saptamana urmatoare nu mai avem nici macar sapun sa ne spalam pe maini. Nu avem detergent.

Pana acum am folosit rezervele pe care tot noi le-am adunat. Nu putem si nici nu vrem sa aducem detergent de acasa, dar pana la urma cred ca asta este singura solutie", ne-a declarata Ioana Valcea, spalatoreasa.

In plus, acestea mai spun ca rezerva s-a terminat asa de repede, in numai o saptamana, deoarece vremea caniculara de afara le-a obligat sa schimbe si sa spele asternuturile de mai multe ori.