Ofiterii Serviciului de Informatii si Protectie Interna din judetul Hunedoara, fosta unitate 0215, sunt acuzati de prefectul Cristian Vladu ca au incercat sa intimideze functionarii publici ai prefecturii prin metodele fostei securitati. Prefectul a cerut deja ministrului de interne, Vasile Blaga, demiterea comisarului sef al SIPI.

Comisarul sef al SIPI Hunedoara, Velu Caluser, este acuzat de prefectul Vladu nu numai de faptul ca institutia pe care o conduce trimite mesaje de amenintare pe telefonul mobil, ci si pentru ca angajatii sai i-au terorizat pe functionarii publici din prefectura.

Cristian Vladu afirma ca in ultimele doua zile, la prefectura hunedoreana au aut loc sedinte de instruire informativa a personalului, sustinute de ofiterii SIPI. Si asta in absenta prefectului, a subprefectului si a secretarului general al institutiei.

Revoltati, functionarii i-au spus lui Cristian Vladu ca atitudinea ofiterilor de la Serviciul de Informatii si Protectie Interna a fost cel putin ciudata.

Angajatii din prefectura recunosc ca au avut parte de tratamente pe care le considerau deja uitate si ca atitudinea ofiterilor SIPI le-a amintit foarte bine de amenintarile din perioada de dinainte de 1989. Functionarii publici au mai spus ca ofiterii i-au pus sa declare ce rude au in strainatate, cu cine mentin contacte si ce sau cui dau telefoane.

Comisarul sef al SIPI, Velu Caluser, afirma ca a raportat situatia superiorilor sai si ca deocamdata nu are nimic de comentat. La aceasta ora, Velu Caluser se afla la Bucuresti si nu doreste sa dea nici o informatie despre cele 2 acuzatii aduse de prefectul Cristian Vladu, potrivit caruia SIPI ii trimite sms-urile de amenintare si tot SIPI ii terorizeaza angajatii.