Intocmai ca jucatorii danezi, care, luati de pe plaja, au izbutit sa castige campionatul european, "presarii" clujeni si-au depasit conditia (inclusiv cea fizica) si au reusit sa se adune cat sa incropeasca o echipa. Mai ales ca primul meci, cel cu PPCD, l-au pierdut prin neprezentare.

Pe masura ce si-au dat seama ca nu e vorba despre o miuta intre prieteni, ci de o competitie a orgoliilor, "presarii" s-au ambitionat si au trecut la fapte. Nevoiti sa joace un turneu de baraj pentru a ajunge in fazele superioare, ziaristii au renascut precum pasarea Phoenix.

Desi au fost condusi cu 0-1, au anulat pronosticurile defavorabile lor si au zdrobit PD II cu 4-1, prin golurile lui Ovidiu Blag (2), Mircea Maier si Marius Tuhut (din 11 m).

Deja calita in focurile competitiei, echipa presei a invins PPRM cu 5-0, punctand Samoila (2), Tuhut, Blag si Lespuc, intr-o partida in care goalkeeper-ul Sofron, cel care a "zidit" poarta presei, a parat un penalty. In conditiile in care UDMR a declarat forfait din cauza accidentarilor, presa a ajuns in fruntea grupei de baraj si a patruns in semifinale alaturi de "greii" de la PD, PSD si PPCD.

Meciul cu PSD se arata unul de infern, cu o echipa alcatuita din jucatori masivi si experimentati. Punand cap la cap datele problemei, ziaristii au trecut la tactica "distruge si da lovitura". Dupa ce au fost asediati un meci intreg cu mingi "la bataie" de adeptii lui Geoana si Iliescu, ei au punctat in prelungiri, prin vitezistul Tuhut.

Acelasi personaj a facut diferenta, in doua randuri, si in finala de duminica seara, meci disputat in compania PD pe o ploaie infernala, cu toate ca jurnalistii au trebuit sa reziste fara Lespuc, trimis la plimbare de arbitru, cu cinci minute inainte de final, dupa ce a vazut rosu in fata ochilor.

Recitalul de pe teren s-a incheiat cu o hora mediatica la mijlocul terenului, urmata de un plonjon in bazinul format ad-hoc pe teren. Si la acest ultim meci s-au jucat prelungiri; de data aceasta, ele au avut loc la un restaurant din centrul Clujului, principalul refren fiind "Campionii, campionii, ole, ole, oleee!"

Echipa Presei:

Demostene Sofron (Adevarul de Cluj), Tiberiu Farcas (Fanatik), Alex Grecu (Sport Cluj), Ionel Lespuc (Ziarul Clujeanului), Eugen Olariu (Ejupress), Patrice Podina (Ziarul Clujeanului), Mihai Bacalu (Libertatea), Ovidiu Moldovan (Radio Cluj), Calin Poenaru (ZIUA de Cluj), Mircea Maier (Evenimentul Zilei), Dan Albus (freelancer), Marius Tuhut (Gazeta Sporturilor), Codin Samoila (Ziua de Cluj), Ovidiu Blag (Evenimentul Zilei), Vasile Mocanu (TVR Cluj).