Incompetenta sau doar nesimtire? Cum se poate numi refuzul incapatanat al unei persoane de a face un lucru pe care este normal sa il faca, pentru care este platit de statul roman? De ce am inceput asa dur?

Sa va explicam: in numarul de luni, cotidianul Replica a publicat un material, care, dupa cum este si normal, are si fotografiile aferente, despre venirea nationalei Romaniei la Constanta, in care v-am informat despre traseul tricolorilor de la aeroportul Otopeni la stadionul Gheorghe Hagi si apoi la Hotelul REX, din Mamaia, unde sunt si in prezent cazati.

Toate bune si frumoase, numai ca acest material a deranjat pe „cineva" la FRF, deoarece ieri, ofiterul de presa al Federatiei, Paul Zaharia, a refuzat sa ne lase sa ne facem meseria si la partida cu Armenia din aceasta seara, ne-a interzis accesul pe stadion, desi redactia noastra este acreditata de mai bine de doua saptamani.

Motivul acestuia este unul cat se poate de absurd: „Nu aveati voie sa publicati acel material, pentru ca era un antrenament inchis". Trebuie mentionat ca mijlocele prin care s-a realizat acel material nu a deranjat in nici un mod componentii nationalei, reporterii Replica pastrand o distanta de 150-200 de metri de acestia.

Si atunci ne intrebam: unde mai este libertatea presei? In concluzie, asteptam iarna pentru ca seful FRF, Mircea Sandu, sa plece din fruntea fotbalului romanesc si sa isi ia si „echipa" cu el, pentru ca Romania are nevoie de cineva competent pentru a se face o treaba de la un cap la altul.