Craciun a infirmat ca Jiul le-ar fi oferit dejenilor bani sa bata Mediasul, asa cum nu crede ca cei de la Gaz Metan au de unde sa scoata "caruta" de bani despre care se vorbeste.

Conducerea clubului dejean a anticipat perfect presiunile la care urmeaza sa fie supusi jucatorii, inaintea partidei cu Jiul Petrosani, din cadrul ultimei etape a Seriei a III-a a Diviziei B, si i-a cerut antrenorului Ioan Tataran sa ia toate masurile de precautie, pentru ca nici unul dintre fotbalisti sa nu poata fi contactat.

Pe de alta parte, oficialii Unirii Dej declara, prin vocea presedintelui Grigore Craciun, ca nu simpatizeaza cu nici una dintre cele doua formatii implicate in promovare, Jiul Petrosani si Gaz Metan Medias. In opinia presedintelui Craciun, ambele formatii au clacat de prea multe ori in acest retur de campionat si s-au lasat pe ultima suta de metri in ceea ce priveste promovarea.

Cele doua rezultate de egalitate obtinute de Gaz Metan, la Arad, cu ACU, si la Ineu, cu Tricotaje, le-au permis "minerilor" sa revina in fruntea clasamentului. "S-au complicat singure si acum incearca sa tulbure linistea acestui final de campionat.

Pe mine nu ma intereseaza cine intra in «A», important este ca ne-am salvat de la retrogradare, dupa ce, in iarna, inaintea reluarii returului, aveam doar trei puncte", a declarat Grigore Craciun.

"Uniristii" mai spun ca nu au primit sprijin de la nici una dintre formatiile clujene, de la "U" si ISCT, asa cum poate ar fi fost normal sau s-ar fi asteptat cei care astazi ii bombardeaza cu zvonuri si suspiciuni. Totodata, Craciun a tinut sa adauge ca cele sase puncte luate la "masa verde", de pe urma jocurilor cu ISCT si FC Oradea, nu au fost negociate si nici achizitionate cu "japca".

"Nu ne intereseaza banii Jiului sau ai Mediasului"

Inaintea partidei cu Gaz Metan Medias, de la Dej, pierduta de Unirea cu scorul de 0-2, a circulat un zvon conform caruia Jiul ar fi venit la meci cu 30.000 de euro. Dupa joc, antrenorul Ioan Tataran, intr-un cerc restrans, a afirmat ca "minerii" au venit la Dej cu "bani de tigari", insa jucatorii au aflat ca suma promisa de Jiul, pentru incurcarea Gazului, este destul de substantiala.

In replica, Craciun ne-a declarat ca nu a fost contactat, la acea vreme, de Alin Simota, patronul Jiului. Mai mult, el s-ar declara fericit daca ar vedea macar jumatate din banii despre care se tot vorbeste. "Am aflat din mass-media ca Mediasul ne ofera 80.000 de euro, insa nimeni de la Dej nu a fost contactat. Va spun cu mana pe inima ca nu ne intereseaza banii Jiului sau ai Gazului.

Este razboiul lor, nu al nostru, chiar daca suntem si noi implicati", a mai spus presedintele Unirii. El a acceptat ideea ca, indiferent de rezultatul final al partidei cu Jiul, echipa sa va fi acuzata de una dintre cele doua echipe implicate in lupta pentru promovare. "Daca vom castiga sau vom face egal, Mediasul ne va multumi, iar Jiul ne va acuza ca am luat bani de la gazari.

La infrangere, situatie in care ar promova Jiul, cei de la Medias ne vor spurca prin presa. Indiferent de rezultat, noi nu vom cadea in picioare, ci in genunchi si manjiti de cuvintele belicoase ale perdantilor", a concluzionat Grigore Craciun.

Antrenorul Tataran si-a bagat jucatorii in cantonament inca din prima zi a saptamanii. El le-a "confiscat" fotbalistilor telefoanele mobile, pentru ca Jiul sau Gaz Metan sa nu le "perturbe activitatea sportiva", dupa cum, plastic, s-a exprimat tehnicianul Unirii. "Am citit ca Mediasul ar fi contactat un jucator de la «U», pe portarul Mircea Oltean.

Eu nu doresc sa am astfel de probleme cu fotbalistii mei", a mai spus Ioan Tataran.