Minerii din Valea Jiului ameninta cu ample proteste din cauza ca nu pot pleca in concediu, pentru ca biletele de odihna nu au fost deblocate. Ortacii au afirmat ca nu pot lucra la capacitate normala, avand in vedere ca "Termocentrala" Mintia refuza sa primeasca intreaga productie, dar nici nu pot pleca in concediu, decat pe banii lor.

Presedintele Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului, Zoltan Lacatos, a declarat ca deja au fost trimise adrese oficiale in acest sens secretarului de stat in Ministerul Economiei si Comertului, Ionel Mantog, la Prefectura Hunedoara si la Compania Nationala a Huilei Petrosani. Acesta a adaugat ca minerii vor demara protestele daca pana luni, 13 iunie, nu se rezolva problema.

"Liga Sindicatelor Miniere acuza Compania Nationala a Huilei pentru acest blocaj. In ciuda discutiilor avute cu conducerea CNH nu s-a ajuns la nici un rezultat. Daca pana luni nu se rezolva problemele, declansam conflictul", a anuntat liderul sindical.

Pe de alta parte, conducerea CNH a afirmat ca la ora actuala exista o problema care sta la baza acestui blocaj. Directorul general al companiei, Daniel Surulescu, a spus ca biletele la care minerii au voie nu pot fi decontate decat in septembrie, iar operatorii de turism ar trebui sa accepte aceasta intarziere la plata.

"Avand in vedere blocajul existent, si resursele financiare sunt reduse", a mentionat Surulescu. Acest lucru a fost comunicat deja reprezentantilor celor peste 15 firme interesate, carora li s-a cerut chiar acordul pentru plata prin compensare cu energie electrica.