Procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Targu Mures al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate organizata si Terorism au destructurat o retea care se ocupa cu traficul de masini de lux.

Reteaua opera in mai multe judete ale Transilvaniei si, potrivit procurorilor, era sprijinita de trei fosti politisti de la Furturi Auto. Pana acum 15 persoane au fost puse sub invinuire, patru au fost arestate si s-a reusit identificarea unui numar de 26 de masini traficate.

Capul retelei, Mircea Cadis a fost prins in noaptea de miercuri spre joi dupa o urmarire ca-n filme, el ascunzandu-se intr-un sat din judetul Mures.

Urmarire ca-n filme

Judecatorii de la Curtea de Apel Targu Mures au emis mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele a patru persoane acuzate de procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Targu Mures al DIICOT de savarsirea unor infractiuni din registrul criminalitatii organizate.

Este vorba de Mircea Cadis, care a fost arestat anul trecut pentru trafic de droguri si eliberat ulterior, desi procesul respectiv nu s-a finalizat, Claudiu Marian, Pintea Catalin si Lucian Sandru, toti implicati, se pare, intr-o retea care se ocupa cu traficul de masini de lux.

Daca in cazul lui Marian, Pintea si Sandru mandatul de arestare a fost pus imediat in aplicare, Mircea Cadis a fost dat in urmarire si prins in noaptea de miercuri spre joi, in urma unei urmariri ca-n filme pe coclaurile unui sat din Mures.

Cand a fost descoperit de politisti, Cadis a incercat sa fuga la volanul unui autoturism, insa dupa cativa kilometri masina s-a rasturnat intr-un sant.

El insa nu s-a oprit si a incercat sa scape fugind pe camp, lucru ce i-a determinat pe politisti sa il someze cu pistolul din dotare, gest care se pare ca l-a speriat pe Cadis, acesta predandu-se in cele din urma oamenilor legii.

Trei fosti politisti acuzati de trafic

Alaturi de cei patru arestati, alte 11 persoane au fost puse sub invinuire, printre care si 3 fosti politisti de la Furturi Auto, respectiv Ioan Dumbravean, Ioan Rusu si Todoran Marius, in legatura cu care procurorii spun ca detin probe ca ar fi aderat la grupul care se ocupa cu traficul de masini. "Dosarul are 10 volume.

Am primit multe informatii de la SRI si de la CZCCOA", a declarat un procuror din cadrul DIICOT Mures, care a mai precizat ca pana in momentul de fata au fost identificate un numar de 26 de masini care au facut obiectul traficului.

O parte dintre aceste masini erau furate, iar altele aveau situatia juridica incerta, traficantii reusind fie cu ajutorul politistilor, fie prin falsificarea documentelor, activitate de care este acuzat Lucian Sandru, sa creeze cumparatorilor aparenta de legalitate.

Va reamintim ca, imediat dupa declansarea scandalului, Dumbravean si ceilalti doi colegi ai sai au fost destituiti din Politie, ei negand insa implicarea in aceasta afacere.

Initial, procurorii au dispus inceperea urmaririi penale impotriva acestora sub acuzatia de favorizare a infractorilor, dupa care, prin extinderea cercetarilor, s-a ajuns la concluzia ca se impune inceperea urmaririi penale in cazul celor doi si sub acuzatia de aderare la grupul de infractionalitate organizata condus de Mircea Cadis.

Precizam ca cei patru pe numele carora au fost emise mandate de arestare au formulat recurs, acesta urmand a fi judecat la Inalta Curte de Casatie si Justitie.