Emil Boc a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca va incerca sa intermedieze aceasta fuziune, sustinuta in dese randuri si de catre Marius Nicoara, presedintele Consiliului Judetean. Cristian Topescu a fost insotit la discutii de Ionut Lupescu si Florin Prunea, sositi la Cluj pentru a participa la finalele Cupei Liceelor.

Dupa ce presedintele Consiliului Judetean, Marius Nicoara, declara la inceputul anului ca existenta a doua formatii de fotbal in Cluj-Napoca face mai mult rau decat bine, ieri, primarul Emil Boc a repus pe tapet subiectul fuziunii dintre "U" si CFR Ecomax. Ideea i-a fost data de catre Cristian Topescu, celebrul comentator si publicist sportiv, care l-a vizitat pe primar la locul de munca.

La intalnire au participat si Ionut Lupescu si Florin Prunea, ultimul fost component al echipei Universitatea Cluj. El chiar l-a rugat pe Emil Boc sa puna umarul la redresarea fotbalului clujean, respectiv la demararea actiunii de fuzionare a celor doua echipe. Interesant este ca in urma cu doi ani de zile, dinspre clubul din cartierul Gruia, s-a lansat oferta de fuzionare.

Atunci, presedintele CFR Ecomax a spus ca, prin fuzionarea echipelor, Clujul ar deveni mult mai puternic in disputele cu formatiile din Bucuresti.

Acelasi efort financiar, insa spre o singura echipa

"Mai bine dam 30 de miliarde de lei pe an unei singure echipe de fotbal, decat 15 miliarde la fiecare dintre ele", a spus Emil Boc. Cu acest subiect si-a inceput primarul saptamanala conferinta de presa, pe care a inceput-o cu o jumatate de ora intarziere, din cauza intalnirii neprogramate cu Cristian Topescu, Ionut Lupescu si Florin Prunea.

Boc a mai spus ca a fost convins de viabilitatea acestui proiect, pe care il va sustine in viitorul imediat apropiat. In opinia primarului, principalul obstacol in calea fuziunii este orgoliul nemasurat, existent in ambele tabere, si care se manifesta destul de profund. "Daca reusim sa trecem peste orgoliile de grup si chiar individuale, atunci, cred, fuziunea este posibila.

Voi purta discutii cu fiecare club in parte si voi incerca sa le aduc la aceeasi masa a negocierilor", a declarat Emil Boc. Primarul a mai spus ca "U" este echipa de traditie a orasului, cu cei mai multi si fanatici sustinatori, iar CFR Ecomax este echipa care evolueaza in Divizia A si are un management sanatos.

Iuliu Muresan este "pentru"

Presedintele clubului "feroviar" a ramas surprins de initiativa primarului Boc, insa este de acord sa participe la negocieri. "Astept sa vad despre ce este vorba, care sunt conditiile in care se doreste fuziunea. Eu am mai spus ca aceasta ar fi unica solutie pentru formarea unei echipe puternice, insa fiecare trebuie sa trecem peste orgolii.

Cu putina inteligenta si bunavointa, ele pot fi trecute sau ocolite", a declarat presedintele Muresan.

Presedintele lui "U" este sceptic

Lucian Danciu, presedintele Consiliului de Administratie al Clubului de Fotbal Municipal "U" SA, a parut si mai surprins decat Iuliu Muresan, de initiativa primarului Emil Boc. El a spus ca nu s-a gandit nici un moment la fuziunea dintre "U" si CFR Ecomax, pe care o considera greu de realizat, tocmai din acelasi motiv la care au facut referire Boc si Muresan.

"Fuziunea este greu de facut prin prisma publicului, al nostru fiind mult mai numeros. Apoi, important este cine pe cine ia. Teoretic suna bine, insa conditiile trebuie foarte bine negociate", a declarat Danciu.