Primaria municipiului Bistrita a dat in judecata firma clujeana care administreaza parcarile din oras, pe motiv ca reprezentantii acestei societati nu ar fi de acord cu rezilierea contractului incheiat intre cele doua parti in conditiile agreate de administratia locala.

Primarul Vasile Moldovan a declarat ca ideea i-a apartinut patronului SC "Transelectronic" SRL din Cluj, Stelian Ilea, care a cerut, insa, ca municipalitatea sa cumpere aportul firmei sale in relatia de parteneriat, respectiv un numar de 15 aparate de taxat montate pe domeniul public al Primariei si a caror valoare depaseste 50.000 de euro.

Conducerea administratiei locale nu a fost de acord cu aceste conditii, motiv pentru care firma a refuzat sa mai accepte rezilerea contractului semnat in anul 2000, act conform caruia la buget ajungea doar o treime din sumele incasate de societate din administrarea parcarilor.

In consecinta, reprezentantii municipalitatii au facut demersurile in Justitie pentru rezilerea contractului si recuperarea unor debite de la "Transelectronic" SRL. Acestea reprezinta penalitati pentru plata cu intarziere a obligatiilor catre bugetul local din perioada 2001 pana in prezent, suma care se ridica la 462 de milioane de lei.

Vasile Moldovan a mai spus ca in document nu figureaza niciunde ca municipalitatea ar fi obligata sa cumpere aparatele de taxat, motiv pentru care nici nu intentioneaza sa faca acest lucru. "Nu contest ca am incasat si noi bani din administrarea acestor parcari.

Anul trecut, suma s-a ridicat la 342 de milioane de lei, iar anul acesta, pana la sfarsitul lunii aprilie, 146 de milioane de lei", a adaugat edilul. Totodata, Primaria a renuntat si la serviciile firmei care bloca rotile acelor masini parcate neregulamentar, motiv pentru care in afara de Politie nimeni nu mai are dreptul sa sanctioneze soferii indisciplinati.

Dupa ce va fi data o sentinta definitiva in acest caz, primarul a mentionat ca va include problema administrarii parcarilor in dezbaterea Consiliului Local, singurul abilitat sa ia o decizie in acest sens.