Fetele care ii incrimineaza acum pe dascalii de la liceul Grigore Moisil au 17 ani si sunt eleve in clasa a 10-a. Ele povestesc ca singura modalitate prin care pot obtine note mai mari sau pot promova este sexul.

Adolescentele nu arata cu degetul inspre un singur profesor, ele afirma ca 3 cadre didactice, alaturi de directorul liceului, le-au propus in repetate randuri contacte sexuale. Fetele au dat chiar detalii despre masina cu care au fost duse in orasul Simeria, in apropierea Devei, pentru "negocieri".

Directorul liceului, Petre Cor, sustine in schimb ca cineva ii pune la cale aceasta poveste si ca elevele sunt trimise de anumite persoane sa il discrediteze. Dupa relatarile celor 2 fete, facute in direct intr-o emisiune a postului Realitatea TV Deva, politia s-a autosesizat si a declarat ca va demara o ancheta.

Surse neoficiale din institutia de politie sustin ca aveau de mai multa vreme informatii potrivit carora profesorii de la Grigore Moisil le obliga pe eleve sa intretina cu ei relatii sexuale.

Declaratiile celor 2 tinere vin la numai cateva zile dupa ce un profesor de la acelasi liceu a fost prins in flagrant dupa ce a primit de la alte eleve o plasa cu bautura, tigari si cafea, precum si o bancnota de 50 de euro, toate marcate cu "mita". Fetele in cauza au declarat atunci ca, pentru a obtine note de promovare, profesorul Aurel Stef le-a cerut fie bani, fie sex.