Doua persoane, frate si sora, suspectate de implicarea intr-o retea internationala de trafic de persoane si prostitutie, au fost arestate de Tribunalul Timis, dupa ce specialistii Centrului Zonal pentru Combaterea Crimei Organizate si Antidrog, cu sprijinul autoritatilor austriece, au anihilat segmentul vienez al filierei.

Potrivit anchetatorilor, "gruparea criminala", a carei activitate a fost monitorizata timp de aproape sase luni, a fost constituita pentru a actiona pe zona de vest a Romaniei, cu punct de plecare din municipiul de pe Bega, si avea ca destinatie finala piata prostitutiei din Austria.

Politistii au mai afirmat ca punctul-cheie era chiar capitala Austriei, Viena, unde, numai in ultimele luni, au fost plasate zeci de tinere romance. Castigurile obtinute din aceasta activitate clandestina au intrat in procent de 50 la suta in buzunarele traficantilor, au mai spus oamenii legii.

Decapitarea segmentului austriac nu a condus, insa, la distrugerea intregii filiere, astfel ca liderii romani si-au continuat activitatea ilegala chiar si dupa operatiunea in forta derulata de politia vieneza. Mai exact, ei au continuat sa trimita "marfa" proaspata pentru piata prostitutiei din aceasta tara occidentala.

Intrucat politistii romani aveau informatii certe ca gruparea clandestina isi continua nestingherita activitatea infractionala, a fost declansata operatiunea cu numele de cod "Just for fun".

Astfel, lucratorii CZCCOA Timisoara, in colaborare cu celelalte structuri nationale si locale de lupta impotriva traficului de persoane, au organizat o actiune in forta in zona de frontiera din vestul Romaniei, pentru prinderea in flagrant a membrilor filierei chiar in momentul in care se efectua un nou transport de tinere spre Austria.

In apropierea punctului de frotiera Cenad, din judetul Timis, a fost interceptat, in urma cu doua zile, un astfel de transport compus din doua fete si un membru al retelei, identificat in persoana lui Ioan Zaharia (33 ani), din Resita (judetul Caras-Severin).

Cum activitatea retelei era monitorizata "la minut", odata interceptat transportul in discutie nu a mai fost decat un pas pana la prinderea liderului retelei. Surpriza a fost, insa, totala cand politistii si-au dat seama ca seful filierei este, de fapt, o femeie.

Este vorba despre Aurelia D., originara din localitatea timiseana Jebel, sora barbatului care efectua transportul tinerelor spre Austria.

Potrivit anchetatorilor, tranzactia cu prostituate era o adevarata "afacere" de familie. Cei doi frati traficanti risca intre 3 si 12 ani de inchisoare.