Ieri, 7 iulie a.c., prefectul Constantei, Danut Culetu a chemat la sediul Prefecturii toti directori de deconcentrate cu scopul clar de a-i trage de urechi pentru ce nu au facut de la data numirii in functie.

In vreme ce Luminita Branza a avut parte de un tratament preferential, fiind chemata mai devreme, doar de, a fost numita doar de cateva zile director al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, Ionel Manafu a binevoit sa absenteze, probabil constient de faptul ca nu are cu ce se lauda.

Cu toate acestea, prefectul Danut Culetu s-a declarat „in mare parte multumit de activitatea deconcentratelor, cu toate ca mai este destul de munca”, iar referitor la demisia Guvernului anuntata de premierul Calin Popescu Tariceanu, prefectul a caracterizat-o ca fiind „justificata”.

In cursul zilei de ieri, 7 iulie a.c., premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat demisia Guvernului, fapt ce nu a putut ramane fara ecou in teritoriu. In opinia prefectului Constantei, Danut Culetu, aceasta demisie este justificata iar alegerile anticipate sunt o necesitate.

„Dupa parerea mea cata vreme exista o atat de mare frana in a aseza Romania pe parcursul european, si este cunoscut faptul ca reforma in administratie este un deziderat al Uniunii Europene, aceasta demisie este justificata. Dezideratul este de a se face reforma, iar votul populatiei va demonstra acest fapt”, ne-a declarat prefectul Danut Culetu.

In alta ordine de idei, tot in cursul zilei de ieri, la sediul Institutiei Prefectului a avut loc o intalnire intre reprezentantul Guvernului si sefii deconcentratelor constantene, in care au fost luate in discutie realizarile institutiilor din ultimele sase luni.

S-a pus accentul in special pe felul in care conducerile institutiilor au dus la indeplinire masurile cuprinse in programul guvernamental si pe nevoia unei mai bune colaborari intre reprezentantii deconcentratelor si cu edilii localitatilor, pentru a putea fi „luat pulsul cetatenilor” in mod realist, dupa cum a declarat Danut Culetu.

Ca masuri concrete, prefectul a cerut transant Garzii de Mediu, Inspectoratului Judetean de Politie si Directiei de Sanatate Publica realizarea unor echipe de control care sa sanctioneze aspru agentii care dupa ora 1.00 a.m polueaza fonic imprejurimile.

Mai mult, Danut Culetu a mai atras atentia si Inspectoratului Teritorial in Constructii sa se uite mai cu grija pe avizele de constructie eliberate pentru statiunea Mamaia, la sediul Prefecturii sosind destul de multe reclamatii in acest sens.

Ziua Drapelului National, prea plictisitoare pentru Manafu

Cum Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate si-a schimbat de curand directorul, nou numita in functie, dr. Luminita Branza a avut o intrevedere cu prefectul Danut Culetu inaintea orei stabilite pentru sedinta cu sefii deconcentratelor, probabil pentru ca ea nu avea de ce sa fie trasa de urechi.

Cat despre informare, prefectul Danut Culetu a mai cerut sefilor de deconcentrate o mai buna „informare a mass-media, asupra tuturor aspectelor, chiar si a celor negative”, a afirmat Danut Culetu.

Lucru pe care insa Ionel Manafu, directorul executiv al Directiei Apele Romane „Dobrogea Litoral”, nu l-a auzit, caci a absentat de la intrunire, desi s- ar putea spune ca era cel mai vizat, data fiind neconcordanta dintre aspectul plajelor si rapoartele prezentate. Cu alte cuvinte pe Manafu l-a durut in cot de convocarea prefectului.

Oricum, absentarea de la apel este deja rutina pentru Ionel Manafu, care prefera sa-si ocupe timpul cu orice altceva decat cu venitul la munca, iar despre drumurile la Prefectura, pentru a discuta despre ce a realizat (sau nu) nici nu vrea sa auda.

De altfel, ce noutati ar putea sa auda? Ca algele putrezesc in continuare pe plaja si nimeni nu le ridica? Revenind, tot asa, nu de mult, a fost marele absent de la inaltarea drapelului national. Iar pentru a fi sigur ca nu va fi deranjat, si-a inchis si telefonul mobil.