Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor a retras, ieri, acreditarea corespondentului ziarului "Romania libera" de la Oradea, dupa ce reporterul ii ceruse acestuia cateva informatii despre licitatiile organizate pentru atribuirea unor lucrari efectuate la parchetele din judet in perioada 2000-2005.

Initial, ziaristul a solicitat in scris sa-i fie comunicate mai multe detalii despre acest subiect.

Intrucat avea nevoie de cateva informatii suplimentare si purtatorul de cuvant se afla in concendiu, corespondentul "Romaniei libere" a apelat la prim-procurorul Parchetului pe pe langa Tribunal, Serban Blaj, caruia i-a solicitat numele firmelor care au mai participat la licitatiile respective, pe langa cea care si-a adjudecat lucrarile.

Magistratul a dat, insa, dovada de rea-vointa inca de la inceputul dialogului si i-a cerut reporterului legitimatia pe motiv ca nu-l cunoaste, desi a mai discutat cu acesta in mai multe randuri.

"Nu va raspund la cereri verbale, doar in scris, in termen de 20 de zile. Nu sunt platit sa va raspund voua la tot felul de cereri", s-a rastit acesta. Desi reporterul "Rl" a incercat sa-i explice ca nu are nevoie de informatii pe loc, ci, asa cum prevede legea, in 24 de ore, magistratul nu a vrut sa auda.

Mai mult, l-a dat afara pe ziarist reporter din birou si i-a retras acreditarea de la Parchet. Totodata, Blaj a refuzat sa raspunda la intrebare daca aceasta nu este solicitata in scris, spunand ca va raspunde in termen de 20 de zile. Asta, cu toate ca in Legea 544/2001 este specificat altceva.