Regia Autonoma a Apei Valea Jiului (RAAVJ) Petrosani a cheltuit, de la inceputul acestui an, peste 60 de miliarde lei. In acelasi timp, unitatea nu a gasit solutia optima pentru recuperarea creantelor, care au atins impresionanta suma de 126,780 miliarde lei doar la populatie, la care se adauga alte 61 de miliarde lei datoriile agentilor economici.

Conducerea regiei s-a vazut nevoita sa incheie un contract cu o firma de recuperare, "Scandinavia Trading" SRL Aninoasa, a creantelor ca sa nu ramana in paguba.

Directorul RAAVJ, Gheorghe Cioara, a recunoscut, ieri, ca in acest an a consumat nu mai putin de 60,4 miliarde lei pe materiale, consumabile, energie electrica sau termica si altele. El a spus ca sunt cheltuileli absolut necesare pe care le avea regia de efectuat. Valoarea totala a creantelor regiei constatate prin titluri executorii, este de peste 26 de miliarde lei.

Pentru recuperarea acestora s-a incheiat un contract de cesiune de creante, in urma unei selectii de oferte, cu firma "Scandinavia Trading" SRL Aninoasa.