Ziarul OBIECTIV va prezinta numele politistilor, aflate in declaratiile prostituatelor arestate in luna mai, care au beneficiat de diverse servicii sexuale in schimbul protectiei asigurate retelelor de proxeneti care actionau pe raza municipiului Turda.

Pentru "satisfacerea" politistilor, proxenetii organizau chefuri la care participau prostituatele, bauturile alcoolice fiind cumparate chiar de prostituate, din banii obtinuti de la clienti.

4942/2005. Acesta e numarul dosarului penal aflat pe rolul Tribunalului Cluj, intocmit pe numele proxenetilor Lina Covaci, Rozalia Aleman, Petru Aleman si Claudia Aleman (16 ani). Un numar pe care multi politisti turdeni nu-l vor uita degraba.

Asa cum, probabil, nu au uitat nici "numerele" de care au beneficiat gratis din partea prostituatelor pe care le-au frecventat in schimbul protectiei de care au profitat retelele de proxeneti care au fost deconspirate in luna mai a acestui an, la interventia organelor specializate din Cluj.

Opt nume

Oficial, din dosarul nr. 4952/2005 a fost disjuns un alt dosar, in care sunt cercetati politistii incriminati.

Pana acum, numele politistilor nu au fost facute publice, iar seful Politiei Turda a spus in repetate randuri ca subordonatii sai nu au fost chemati la audieri si ca nu e sigur ca declaratiile prostituatelor sunt reale, existand posibilitatea ca fetele sa nu-i poata identifica din planse pe politistii in cauza.

Dar, din declaratiile tinerelor obligate sa se prostitueze, date in dosarul 4952, pot fi aflate nu mai putin de 8 nume ale unor politisti din Turda!

Numele mentionate de prostituate sunt: agentul Cosmin Lungu, Butiu, Trompa, Horatiu Pop (care deja a fost trimis in judecata, fiind acuzat de proxenetism, asa cum v-am anuntat in numerele trecute), Liviu Beian de la Biroul de Investigatii Criminale, agentul Ciocarlie, agentul Vasile Tureanu si Radu Moldovan.

Fetele au spus ca acestia participau frecvent la chefurile special organizate de proxeneti in cinstea politistilor, in schimbul protectiei de care beneficiau proxenetii, cheltuielile cu protocoalele fiind suportate de catre prostituate, din banii adunati de la clienti.

Politistii, la chef cu curvele

Olimpia Riscan, una dintre prostituate, a mentionat in declaratia sa ca la unul din chefurile cu politisti, organizate la restaurantul "Axello", a vazut masina agentului Cosmin Lungu parcata in fata restaurantului.

Numele lui Cosmin Lungu mai apare si in declaratia data de Cornel Palca, soferul unuia dintre proxeneti, dar si a Mirelei Utiu, o alta prostituata. De altfel, soferul Cornel Palca a mentionat patru nume de politisti care frecventau chefurile cu prostituate: "Butiu, Cosmin Lungu, Trompa si Horatiu Pop".

Aceleasi nume sunt mentionate si de catre martorul Iulian Luca, cel care cumpara bauturile pentru politisti din banii prostituatelor, care erau stransi de catre Rozalia Aleman.

In declaratia aflata la dosarul amintit anterior, prostituata Mirela Utiu mentioneaza alte patru nume.

Pe langa cele ale agentului Cosmin Lungu si ale agentului Horatiu Pop, mentionate si in alte declaratii, Mirela Utiu a precizat alte 4 nume: Liviu Beian - de la Biroul de Investigatii Criminale, agentul Ciocarlie, agentul Vasile Tureanu si Radu Moldovan.

Despre Vasile Tureanu, prostituata spune ca a intretinut relatii sexuale cu acesta chiar in parcarea restaurantului, in masina de serviciu cu care politistul se deplasase!