"Ca prefect, ma voi ocupa de buna organizare a alegerilor anticipate in judetul Cluj si intentionez ca, dupa alegeri, sa parasesc Partidul Democrat", a declarat, in exclusivitate pentru ZIUA de Cluj, prefectul Mihail Hardau.

Aparent surprinzatoarea decizie a lui Hardau, care este, in acest moment, si presedintele PD Cluj-Napoca, are o explicatie cat se poate de simpla: conform reglementarilor Uniunii Europene, din 1 ianuarie 2006 prefectii vor deveni inalti functionari publici, statut care va fi incompatibil cu calitatea de membru de partid.

Hardau spune ca nu a luat, inca, o decizie definitiva, ca acest gest se afla, deocamdata, in stadiul de intentie, dar cu o probabilitate de 80%. Prefectul a mai afirmat ca, datorita acestei intentii, nu va mai candida, cum o facuse in 2004, pentru Senatul Romaniei.

"Nu vreau sa fiu senator, doresc sa raman prefect si, tocmai din acest motiv, intentionez sa ies din zona politica", a declarat Hardau. Anul trecut, actualul prefect ocupase pozitia a treia pe lista de candidati ai Aliantei D.A. pentru Senat si, in conditiile stabilirii paritatii intre PD si PNL, de 1:1, ar fi urcat pe a doua pozitie, cu mari sanse de a fi ales senator de Cluj.