A debutat in fotbalul mare pe vremea cand juca la Olimpia Satu Mare, echipa orasului sau natal. In anul 2000 a castigat primul titlu de campion din cariera, cu Steaua Bucuresti, fiind votat cel mai bun portar din tara. Dupa aceea, cariera sa a cunoscut o panta descendenta, pierzandu-si postul de titular la Steaua in defavoarea lui Tiberiu Lung, iar apoi a lui Vasili Khamutovski.

Returul trecut l-a terminat pe "cai mari". A ridicat trofeul de campion, din postura de capitan al Stelei, iar in echipa nationala a fost principalul contracandidat al lui Bogdan Lobont. Acum, spera la mari performante cu CFR Ecomax.

Pe foarte multa lume a surprins transferul tau la CFR Ecomax. Cu Steaua aveai posibilitatea sa joci in UEFA Champions League. Nu crezi ca ai facut un pas inapoi?

Martin Tudor: Viata si fotbalul sunt pline de surprize. Steaua a fost un capitol frumos din viata mea, dar s-a incheiat. Ma bucur ca am ajuns la Cluj. Sunt convins ca aici se va face o mare performanta.

Cand ai parafat intelegerea cu "feroviarii"?

Cu cateva zile inaintea meciului de la Bilbao. Cand i-am vazut pe noii mei colegi la televizor am avut mari emotii.

Cum ti s-a parut meciul din Tara Bascilor?

Surprinzator de bun. Eram obisnuit cu CFR-ul din sezonul trecut, care practica un joc "de provincie", adica se apara si lovea pe contraatac. Cand i-am vazut cum joaca nu mi-a venit sa cred. Au avut foarte mult curaj si foarte multa incredere in ei si acolo s-a decis calificarea.

M-au sunat multi prieteni de-ai mei din fotbal si mi-au spus ca, in sezonul viitor, CFR-ul o sa puna mari probleme echipelor mari.

La meciurile cu Olanda si Armenia ai fost in lotul echipei nationale. Crezi ca-l vei putea scoate pe Lobont din poarta?

In primul rand, trebuie sa joc bine la echipa de club. Daca o sa am evolutii bune aici, sunt sigur ca domnul Piturca o sa ma convoace. Imi doresc enorm sa debutez si eu, intr-un meci oficial, in echipa nationala, iar daca voi juca bine sa-mi pastrez locul.

Se tot vorbeste ca ar exista o criza de portari in fotbalul romanesc. Tu ce parere ai?

Nu exista nici o criza. Aceste reactii au venit din cauza ca echipa nationala a avut rezultate proaste. Romania a avut intotdeauna portari de valoare si acest aspect nu vad sa se fi schimbat. Exista si acum un lot de 4-5 portari foarte buni, in Divizia A.

Revenind la noua ta echipa, cum a fost prima zi de antrenament?

Foarte frumoasa. Baietii m-au primit bine, exact asa cum ma asteptam. In plus, mi-au facut o impresie foarte buna ca fotbalisti. La CFR exista talent, o stabilitate financiara si un antrenor priceput, deci toate atuurile pentru a obtine performanta.