Pentru angajatii postului MTC TV, incet-incet, incep sa se intrevada raze de speranta. Colapsul economico-finanicar in care se afla la ora actuala societatea, ce este patronata de catre stat de altfel, are radacini in conducerea numita de guvernarea pesedista, care nu a facut nimic mai mult de cat sa ascunda masinatiunile financiare ale fostilor ministri.

Zilele acestea, o echipa a Corpului de Control a Ministerului Transporturilor a luat la bani marunti actele postului de televiziune.

In urma contractului defectuos semnat de MTC TV cu Global Media, prin intermediul caruia societatea din urma primea 6 milioane USD din partea postului constantean in schimbul drepturilor de a retransmite programele Prima TV, printre altele primind de la postul din Bucuresti si aparatura necesara desfasurarii activitatii, televiziunea de la malul marii a intrat intr-un colaps financiar acut, bazat si pe schimbarea de optiune politica a romanilor.

Asa se face ca luna martie a fost ultima in care angajatii societatii si-au primit salariile. In ultimele luni, ei au prestat munca in folosul comunitatii, nu ca s-ar face vinovati de vreo infractiune, dar cineva trebuia sa plateasca pentru teapa de 6 milioane de dolari.

Dan Mihaescu, directorul MTC, numit de reprezentantii Aliantei, din motive necunoscute inca, si-a depus demisia, direct la Ministerul Transporturilor, apoi si-a luat talpasita. Actualmente, conducerea postului este asigurata de catre Alina Bargaoanu-Vasiliu, director general adjunct, ea declarand pentru cotidianul nostru ca exista sperante si pentru angajati. „De maine (n.r. – 13 iulie a.c.) vom oferi angajatilor o chenzina, astfel incat sa poata sa isi mai acopere din cheltuieli.

Speram ca in timp situatia sa revina la normal”, a declarat Alina Bargaoanu-Vasiliu.

Echipa de controlul sosita zilele acestea in MTC, formata din trei inspectori ai Corpului de Control al Ministerului Transporturilor, are ca scop elucidarea misterului situatiei dificile in care se afla societatea.

Televiziune de stiri obiective

Din spusele directorului ge-neral adjunct, inspectorii au gasit nenumarate nereguli, dar una dintre cele mai dureroase este cea a disparitiei aparaturii. „Conform contractului incheiat cu Global Media, aparatura adusa de acestia ramanea MTC-ului, dar in momentul izbucnirii scandalului, fosta conducere a expediat toata aparatura catre Bucuresti, sub pretextul ca a fost ceruta inapoi.

Contactandu-i pe cei de la Global Media, am fost informati ca ei nu au cerut nici un fel de aparatura, ci pur si simplu s-au trezit cu ea in curte”, a mai declarat Alina Bargaoanu-Vasiliu. Asa se face ca MTC TV are aparatura… cel putin in acte.

Directorul adjunct a mai spus ca a propus ministerului cinci solutii viabile de redresare a societatii si ca se afla in expectativa unui raspuns. „As dori ca MTC-ul sa se transforme intr-o televiziune de stiri obiective echidistant, in Constanta neexistand un asemenea post”, si-a exprimat dorinta interlocutoarea noastra.

Si probabil ca cea mai apropiata solutie pentru aceasta societate este demararea alegerilor anticipate, cand, precum PSD-ul la alegerile din toamna trecuta, actualii guvernanti vor incepe sa dea atentia potrivita postului TV, pentru a-si face publicitatea necesara din cadrul campaniei electorale.